Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

Fudbaleri Partizana savladali su Dunajsku Stredu, ukupno sa 3:0 prošli u treće kolo kvalifikacija, ali je veliko pitanje šta bi bilo da nije bilo mladog Aleksandra Popovića na golu.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-bele tek očekuje pravi izazov u vidu ruskog Sočija, a igrači Aleksandra Stanojevića nisu ostavili previše blistav utisak na meču u Slovačkoj, iako su slavili ubedljivije nego u Beogradu.

No, krenimo redom…

Aleksandar Popović – Partizan je u Slovačku otišao svestan da će na golu biti 21-godišnjak, nakon što je Vladimir Stojković „spakovao kofere“ i napustio klub. Iako je u sezoni 2020/2021 neretko imao status „bonusa“ i bio na terenu, evropski izazov je ipak nešto drugo, ali je u Slovačkoj dokazao da ima potencijal potreban za čuvanje mreže Partizana. Prvo je obranio zicer kada je Zuberu izašao sam ispred njega i sprečio da lopta završi u mreži, da bi u samoj završnici meča uspeo da obrani penal Andriji Baliću. Dovoljno da ponese epitet najboljeg igrača utakmice. Ocena – 8. 

Aleksandar Popović, golman FK Partizan; Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Aleksandar Lutovac – Prinudni desni bek, koji je na ovoj poziciji igrao zbog izostanaka imenjaka Miljkovića i Marka Živkovića, nije briljirao. Dešavalo se da u prvom poluvremenu lošim odlukama ugrozi bezbednost svog gola, ali je prošao nekažnjeno, dok je u drugih 45 minuta bio nešto bolji. Ipak, bleda partija, očekivali su navijači više. Ocena – 6.

Igor Vujačić – Loš nastup, žuti karton dobijen nakon pokušaja ispravljanja greške, potom loša procena leta lopte nakon koje je Zuberu izleteo sam ispred Popovića… Morao je bolje, ali je imao sreće pa njegovi kiksevi nisu proizveli negativne posledice. Ocena – 5,5.

Siniša Saničanin – Ne samo da je bio bolji deo štoperskog tandema i da je dobio gotovo svaki duel koji je vodio, već je bio i ključni igrač u akciji koja je prethodila golu Danila Pantića. Nakon centaršuta iz kornera njegov dobar šut glavom golman domaćina je prosledio u korner posle kog je Pantić iskoristio gužvu i lepim udarcem pogodio za 1:0. O penalu nećemo, jer nije ni trebalo da ga bude. Ocena – 7.

Slobodan Urošević – Imao je i boljih nastupa ofanzivno, u defanzivi pošteno odrađen zadatak. NIje se previše isticao, ali nije ni grešio. Ocena – 6,5.

Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

Saša Zdjelar – Prvo poluvreme je bilo tu i tamo, nije se previše isticao, ali je u drugom zaustavio gotovo sve napade rivala, a u 80. minutu je uspeo prvo da ukrade loptu, a potom se sjuri po krilu i centrira Rikardu Gomešu za 2:0. Dovoljno od zadnjeg veznog. Ocena – 7.

Bibras Naho – Izuzev asistencije za Pantića neće njegovi potezi ostati upisani u statistiku, ali je uprkos tome bio jedan od najboljih igrača svog tima. Mogao je da nakupi nekoliko asistencija, ali su njegove zamisli propadale uglavnom zahvaljujući lošim reakcijama igrača iz navalnog reda. Svejedno, da nije bilo Popovića i da su napadači bili malo prisebniji, Natho bi bio bez dileme igrač utakmice. Ocena – 7,5.

Miloš Jojić – Imao je nekoliko solidnih centaršuteva, ali sem toga, premalo da bi ostavio iole većeg traga na igru Partizana. Ocena – 6.

Danilo Pantić – Iz napada u napad bio je dobar, konstantno pravio probleme, u 20. minutu je asistenciju Natha pretvodio u 1:0 prelepim udarcem. Ocena – 7.

Lazar Marković – Nije previše pokazao strelac iz prve utakmice, iako se trudio. Želja ovog puta nije bila dovoljna, bio je verovatno posle Vujačića najslabiji igrač crno-belih. Ocena – 6.

Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

Rikardo Gomeš – Mogao je dva puta da zatrese mrežu, promašio je zicer u smiraj prvog poluvremena, iskupio se delimično golom deset minuta pre kraja. Ocena – 7.

Rezerve

Nemanja Jović (od 61. minuta) – Nije imao previše uticaja na igru, iako je na terenu proveo pola sata. Povremeno bi uspeo da driblingom napravi višak, ali ne i da od toga stvori nešto korisno za ekipu. Ocena – 6,5.

Filip Holender (od 61. minuta) – Isto kao i Jović, možda za nijansu slabiji, ali svakako nije predstavljao igrača manje, nije grešio, bio je siguran kad bi bio u posedu lopte, a nije bilo ni velikih promašaja. Ocena – 6,5.

Aleksandar Šćekić (od 70. minuta) – Proveo na terenu više od 20 minuta, za to vreme nije imao nikakav učinak ni u odbrani, ni u napadu. Bez ocene.

Marko Milovanović (od 85. minuta) – Ušao u završnici, nije imao učinak. Bez ocene.

Lazar Pavlović (od 85. minuta) – Ušao u završnici, nije imao učinak. Bez ocene.

Foto: Srdjan Stevanovic; Starsport

Aleksandar Stanojević – Nije Partizan briljirao, ali je uspeo da zabeleži pobedu na gostujućem terenu i to protiv izuzetno tvrde ekipe. Čini se da je i u situacijama kada je bilo naznaka drame ceo meč bio pod kontrolom stratega crno-belih. Takođe, nastavljen je niz, Partizan je slavio četvrti put zaredom od početka sezone… Dovoljno da Stanojević dobije visoku ocenu. No, pravi test sledi u Rusiji… Ocena – 7,5. 

Bonus video: Srpske košarkašice otkrile koja je njihova tajna moć

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar