FK Mančester siti, FK Pari Sen Žermen sudija Kujpers
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Fudbaler Mančester sitija savladali su Pari Sen Žermen sa 2:0 (ukupno 4:1) i izborili mesto u finalu Lige šampiona, ali je veliku pažnju privuklo nesportsko ponašanje fudbalera iz Francuske koji su posle meča optužili sudiju da je sve "zakuvao".

Naime, holandski arbitar Bjern Kujpers moraće da polaže račune nakon optužbe da je vređao fudbalere iz Pariza.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od najglasnijih bio je Marko Verati, kako u toku meča kada mu je upravo glavni arbitar verovatno progledao kroz prste i oprostio mu crveni karton nakon serije grubih startova. Nakon svakog prekida su igrači PSŽ imali šta da prigovore sudiji, a sada tvrde da ni on nije ostao nem.

„Nije lako, bili smo tako blizu finala… Želeli smo ove sezone da stignemo do samog kraja. Sad smo razočarani, teško je naći prave reči… Jedinu stvar koju ne volim je kad ti sudija govori ‘da odje…’. Uvek se trudimo da pokažemo poštovanje, ali on je to isto ponovio tri ili četiri puta tokom utakmice. Počeo je da deli žute kartone postali smo pomalo nervozni…“, svalio je krivicu na sudiju Verati.

Sličnu izjavu dao je i Ander Erera.

„Čuo sam kad je sudija rekao Leandru Peredesu ‘da odj…’. Da smo mi tako nešto izgovorili, kaznili bi nas sa četiri utakmice neigranja„, kazao je Ander Erera, inače bivši fudbaler Sitijevog gradskog rivala Mančester Junajteda.

Verati je shvatio šta je uradio, pa je želeo da pohvali i igru „građana“.

„Mančester Siti zaslužuje ovaj uspeh, ima sjajne igrače. Mi smo realno mogli više u prvoj utakmici. Pokušaćemo ponovo sledeće sezone. Imamo dobru ekipu. Treba da nastavimo da rastemo i budemo još bolji. Na žalost, samo jedan klub može da osvoji Ligu šampiona, a toliko je dobrih ekipa…“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar