Foto: Tanjug/AP Photo/Ian Walton

Fudbaleri Mančester sitija na najbolji mogući način su iskoristili poraz Liverpula od Lestera i pobedom nad Brendfordom napravili korak ka šampionskoj tituli, dok je Čelsi u sudijskoj nadoknadi ostao bez pobede nad Brajtonom.

Siti je u utakmicu ušao sa šest bodova viška u odnosu na „redse“ i razmišljanjem da bi pobedom mogli da naprave ogroman korak ka tituli. Kako je i Čelsi, koji je imao isti broj bodova kao i tim sa Enfilda, takođe ostao bez celog plena, „građani“ su imali dodatni razlog da zapnu i dođu do trijumfa.

PROČITAJTE JOŠ...

Trenutak odluke dogodio se u 16. minutu, kada je Kevin de Brujne poslao loptu ka Filu Fodenu koji je bio u kaznenom prostoru, a reprezentativac Engleske se odlično snašao i pogodio za 1:0.

U nastavku meča Siti je bez previše poteškoća sačuvao prednost i došao do skora od 50 osvojenih bodova nakon 20 utakmica.

Tako su povećali prednost u odnosu na najbliže pratioce, pošto Čelsi, koji je u prvom minutu sudijske nadoknade na svom Stamford Bridžu ostao bez trijumfa nakon što je Deni Velbek udarcem glavom anulirao prednost koju je u 28. minutu doneo Romelu Lukaku, ima osam bodova manje, Liverpul devet uz meč manje, a četvrtoplasirani Arsenal zaostaje čak 15 bodova, uz takođe utakmicu manje.

Premijer liga, 20. kolo

Sreda

Čelsi – Brajton 1:1 (1:0)

(Lukaku 28 – Velbek 90+1)

Brentford – Mančester siti 0:1 (0:1)

(Foden 16)

Utorak

Kristal palas – Norič 3:0 (3:0)

(Eduar 8. penal, Mateta 38, Šlup 42)

Sautempton – Totenhem 1:1 (1:1)

(Vord-Praus 25, ck. Salisu 39 – Kejn 41. penal)

Votford – Vest Hem 1:4 (1:2)

(Denis 4 – Souček 27, Benrama 29, Nobl 58, Vlašić 90+2)

Lester – Liverpul 1:0 (0:0)

(Lukman 59)

Četvrtak

21.15 Mančester junajted – Barnli

Foto: Rezultati.com/Printscreen

BONUS VIDEO Kako se obrukao Mohamed Salah

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar