Foto: EPA-EFE/TIM KEETON

Fudbaleri Lestera savladali su Liverpul u meču 20. kola Premijer lige i tako pomogli Mančester sitiju na putu ka šampionskoj tituli - 1:0. Epitet tragičara ide na "dušu" Mohameda Salaha.

Igrao je Lester bolje od samog početka, imali su tri relativno opasna napada, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Alisona Bekera u prvih 15 minuta.

#related-news_0

Upravo u tom periodu Salah je jednim potezom doveo sebe u situaciju da postane junak svog tima.

Primio je loptu Salah u kaznenom prostoru, varkom pokušao da dođe do prostora za šut kada ga je zakasnelom reakcijom srušio Vilfred Endidi. To je bilo dovoljno Majklu Oliveru da pokaže na belu tačku, a odgovornost je preuzeo upravo Salah.

No, ispostavilo se da je to bila loša odluka jer je šutirao veoma slabo, Kasper Šmajhel uspeo da odbrani, a Egipćanin je loptu glavom poslao pravo u prečku, umesto u praznu mrežu, pa je ostalo 0:0.

U nastavku je šut oprobao i Aksel Okslejd-Čemberlejn, ponovo je Šmajhel bio sjajan, kao i u 32. minutu nakon pokušaja Salaha. Imali su „redsi“ još dve prilike, ali je Džordan Henderson volej poslao preko gola, a Diogo Žota nije bio dovoljno fokusiran da zatrese mrežu u provm minutu sudijske nadoknade.

Nasravio je Liverpul da pritiska, pa je i Sadio Mane bio u dobroj poziciji no njegov šut iz kaznenog prostora je bio previsok, a samo četiri minuta kasnije, u 59. Ademola Lukman je dobio loptu u kaznenom prostoru i poslao je iza Alisonovih leđa.

Liverpul je imao još dve odlične prilike, preko Žote i Virdžila van Dajka, u zaustavnom vremenu u kazneni prostor je otišao i Alison, ali je Šmajhel sačuvao svoju mrežu.

Tim sa Enfilda je tako po drugi put poražen, ali ima i pet remija, tri više od Mančester sitija, pa „građani“ imaju šest bodova viška.

Sa druge strane, Lester je stigao do 25. boda, čime je zadržao kakvu-takvu šansu da se umeša u borbu za plasman u neki od evrokupova.

Premijer liga, 20. kolo

Utorak

Kristal palas – Norič 3:0 (3:0)

(Eduar 8. penal, Mateta 38, Šlup 42)

Sautempton – Totenhem 1:1 (1:1)

(Vord-Praus 25 – Kejn 41. penal)

Votford – Vest Hem 1:4 (1:2)

(Denis 4 – Souček 27, Benrama 29, Nobl 58, Vlašić 90+2)

Lester – Liverpul 1:0 (0:0)

(Lukman 59)

Sreda

20.30 Čelsi – Brajton

21.15 Brentford – Mančester siti

Četvrtak

20.30 Everton – Njukasl

21.15 Mančester junajted – Barnli

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Obrukao se Mohamed Salah

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar