Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Lionel Mesi je ostao letos na "Kamp Nou", a nekoliko meseci kasnije "glavni krivac" za nezadovoljstvo Argentinca predsednik Đozep Maria Bartomeu podneo je oastavku. Uprkos rezu Katalonaca iz Korena, jedan od najboljih igrača sveta još nije prestao da razmišlja o odlasku iz Barselone.

Prema saznanjima britanskog „Sana“ Mančester siti namerava da u januaru krene u nove pregovore sa Mesijem i da pokuša da iskoristi činjenicu da sjajnom ofanzivcu ugovor ističe na kraju sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ostrvski mediji ističu da je cilj „građana“ da iskoriste još hladne odnose Barselone i Mesija i da u novoj ofanzivi upotrebe Pepa Gvardiolu kao svog aduta.

Španski strateg, trener Sitija, sa Mesijem je uspešno sarađivao dok je sa klupe predvodio Katalonce i nije tajna da bi ponovna saradnja izazvala obostrano zadovoljstvo.

Kec iz rukava premijerligaša je i činjenica da Barselona duguje oko 437 miliona funti te da bi svaki milion zarađen od prodaje Argentinca koji bi već narednog leta mogao da ode bez obeštećenja predstavljao dragocen priliv sredstava.

Procena je da bi Mančester siti mogao da Mesija dovede na „Etihad“ za manje od 50 miliona evra, a da li će saga između Argentinca i „građana“ dobiti drugi čin biće definitivno poznato u januaru.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar