FOTO: STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini, a povodom njegove smrti oglasio se gotovo ceo fudbalski svet.

Najveći deo svoje fudbalske karijere Miha je proveo u Italiji, gde je nastupao za Sampdoriju, Inter, Lacio i Romu.

PROČITAJTE JOŠ

Nekadašnjem saigraču Mihajlovića, Dejanu Savićeviću, teško je pala ova vest.

Njih dvojica su zajedno delili dres Crvene zvezde i nacionalnog tima, a kasnije su postali rivali u Italiji.

„Tuga božija, posle svega. Izgubili su fudbal, čovečanstvo. Humanistu, u prvom redu, čoveka velikog srca, dobričinu, ljudinu. Pamtićemo Sinišu, velikana za sva vremena“, rekao je Dejan Savićević za „Sportklub“.

Znalo se u poslednjim danima da je opaka bolest napala Mihajlovića, ali se niko nije nadao da će se ovaj put tragično završiti.

Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

„Nismo se čuli, ali sam znao sve. Verovao sam, ovih dana, kad se pojavio na promociji Zemanove knjige da će uspeti. Nekako nas je ubedio da je jači i od opake nemani, da ima snage u njemu za završni udarac. U dubini duše, nadao sam se: ‘Preživeće Miha i ovo…’ Pun života, energije, dobrote, zaslužio je pobedu u još jednoj neravnopravnoj borbi sa neprijateljem“, rekao je Savićević i dodao:

„Uvek pomislim na prvi čin bitke za život. Uspeo je da se vrati na klupu, žarom pobednika, oduševi čovečanstvo. E, to je bio Siniša, pravedni dobričina, nije dao na sebe. Aždaja se vratila, nije mu dala mira. A, opet naša nada, ma koliko bila opora, tinjala je do poslednjeg dana. Kao da ni sada nije ugasla.“

Podsetio se nakon toga i na dugogodišnje prijateljstvo sa legendarnim Mihom.

„Ugostio je grupu trenera iz Crne Gore 2014. u Sampdoriji. Posvetio nam je čitave dane, objašnjavao pripremu treninga, otvorio klupska vrata, odgovarao na pitanja posle završenog posla. Uvažio je kolege, oduševio svakog od nas. Doček u Đenovi i celokupan utisak potvrdili su ono što sam i znao, da humanizam, dobrota i veliko srce Siniše Mihajlovića ne poznaju granice. Tužan i ponosan na naše prijateljstvo, opraštam se od velikog Mihe, ljudine i svetske veličine“, završio je Savićević za „Sportklub“.

BONUS VIDEO Kako je pričao Siniša Mihajlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare