Siniša Mihajlović
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Poslednje dve godine je u životu Siniše Mihajlovića obeležila borba sa leukemijom. Veliki borac je na kraju odneo najvažniju pobedu u životu, a sada svakom novom izjavom inspiriše ljude.

PROČITAJTE JOŠ

Pojasnio je i kako je proživeo taj period, pa čak otkrio i kako nije prepoznao sebe.

„Proživeo sam taj period na svoj način. Nisam heroj. Neki ljudi bi se stideli ili krili usled bolesti, a ja nisam takav. Nisam imao čega da se stidim i zato sam često plakao, otkrivajući da je to ispravno. Na povratničkom debiju, protiv Verone, imao sam 15 kilograma manje nego sad, bio više mrtav nego živ, ali sam se pojavio s namerom da svi shvate kako borba traje, da i dalje mogu da se ponašam normalno. Gledajući snimke na televiziji nisam prepoznao sebe, samo što to nije bio izraz slabosti, već snage. Rekao sam bolesti: Borićemo se, pa da vidimo ko će da pobedi“, istakao je Mihajlović na Festivalu sporta u Trentu.

Pojasnio je da želi da bude primer drugima i istakao značaj preventivnih pregleda.

„Ako je bolest napala mene koji sam ogroman i utreniran, može svakog da zadesi. Zato je važno da shvatite kako da kontorlišete sebe. Savetujem svima da redovno, bar na šest meseci, daju krv na analizu“.

Posle nekoliko teških meseci napravio je pravi podvig kada je odlučio da se pojavi na klupi tokom jedne utakmice u Seriji A.

„Sećam se da su mi u četvrtak lekari rekli da nemam dovoljno belih krvnih zrnaca da bi mi dozvolili prisustvo utakmici u subotu. A onda je jedan doktor shvatio da bi za mene, u psihološkom smislu, bilo od fundamentalne važnosti da se vratim. Obećao je da će me pustiti ako se u ta dva dana nivo leukocita podigne. I u subotu jutro sam opet bio ispod proseka, zbog čega sam počeo da plačem. Tad je lekar shvatio da je jedino rešenje da me pusti iz bolnice. Bio je to moj prvi izlazak u javnost posle 40 dana. Osećao sam vrtoglavicu, međutim, nisam hteo da odustanem“, istakao je Mihajlović.

BONUS VIDEO Top 5 fudbalskih transfera

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar