Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

Dominik Kalvert-Luin je debitovao golom za reprezentaciju Engleske, što je njegov otac doživeo kao momenat za povratak u istoriju.

Napadač Evertona je dobio poziv selektora Gareta Sautgejta i nastupio je u prijateljskoj utakmici protiv Velsa.

PROČITAJTE JOŠ

Kalvert-Luin je poverenje opravdao golom i to već u 26. minutu.

Engleska je na kraju slavila sa 3:0, uoči meča Lige nacija protiv Belgije.

„Sećam se kada nije mogao da dobije mesto ni da trenira. Neki treneri i menadžeri ga nisu cenili. Trebalo je dovesti nazad kući šestogodišnje uplakano dete koje je bilo previše sramežljivo da bi pokazalo šta zna… Ali, kada padne, on odmah ustaje! Ne možete da ostanete dole…“, naveo je Karlda Skubi Luin.

Otac fudbalera Evertona je dalje nastavio, pominjući i pojedine trenere.

„Odbijanje ponekada može da usmeri život na pravi put. Ako se dugo vrtite oko berbernice, možda ćete na kraju i dobiti šišanje. Hvala Trevisu Binionu, Dejvidu Ansvortu, Ronaldu Kumanu, Dankanu Fergusonu, Karlu Ančelotiju… Hvala vam što ste verovali u Dominika kada drugi nisu“.

Luin senior je potom otišao u još dalju prošlost.

„Suze koje su se dogodile su suze radosnice koje se pojavljuju onda kada se smejete nekome ko je rekao da nećete uspeti. Govorili su da je kao bambi na klizaljkama. E, bambi je našao svoje klizaljke“, poručio je Luin.

Dominik je karijeru počeo u Junajtedu iz rodnog Šefilda, da bi 2016. godine prešao u Everton u kom je ove sezone, kao 23-godišnjak, postao prva napadačka opcija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar