Dijego Simeone o Luisu Suaresu
Foto: EPA-EFE/Lluis Gene

Dijego Simeone, trener Atletiko Madrida, najavio je da će Luis Suares biti u konkurenciji za tim već protiv Granade.

„Juče je imao dug i naporan dan i dobro je trenirao sa ekipom, sa puno entuzijazma i želje. Biće u konkurenciji za tim. Videćemo da li će početi meč ili će ući u drugom poluvremenu“, rekao je Simeone.

Trener Atletika je taman na vreme završio s karantinom posle pozitivnog testa na koronavirus kako bi vodio ekipu na poslednjem treningu pred meč u nedelju, i da bi bio na konferenciji čija je glavna tema bio dolazak Luisa Suaresa.

„Svi ga poznajemo… Posle odlaska Alvara Morate, smatrali smo da je najbolje rešenje da dovedemo nekog ko je imao bolju statistiku od njega prošle sezone. Brojevi dovoljno govore o Suaresu“, rekao je Simeone.

Argentinski trener je, prema pisanju španskih medija, bio jedan od najzaslužnijih za dolazak dojučerašnjeg napadača Barselone u Madrid.

„Iskreno, od naših prvih razgovora, Suares je bio uveren da će Atletiko biti dobro mesto za njega, da će moći da pokaže da je i dalje važan napadač, i da će moći da nastavi da radi ono što je radio godinama u Barseloni“, istakao je Simeone i dodao:

„Kada smo imali sjajnog Falkaa, sjajnog Dijega Kostu, sjajnog Grizmana, mogli smo se približiti najvećim uspesima. Nadam se da će nam dolazak Luisa, uz Kostu, napredak Žoaa Feliksa, i ostale igrače, omogućiti da budemo još bolji“.

Atletiko dočekuje Granadu u nedelju od 16 sati, kada bi i Suares mogao da debituje u dresu „jorgandžija“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar