Gorelo bi opet sve u Skoplju

Severna Makedonija stvarala je fudbalska čuda, zato veruje u još jedno.

#related-news_0

Sve će u Severnoj Makedoniji stati u utorak u 20.45 na 90 minuta (ko zna, možda i na 120 ili nešto više) kada se bude igrao finalni meč baraža u Portugaliji.

Svi su unapred videli spektakularni derbi Portugalija – Italija, ali su momci iz bivše jugoslovenske republike imali drugačije planove u Palermu.

Nije ih uplašio aktuelni prvak Evrope, naprotiv, golom Aleksandra Trajkovskog u 93. minutu, Severna Makedonija je otišla na megdan prethodnom šampionu Starog kontinenta iz 2016.

U poslednjih pet kvalifikacionih mečeva za Mundijal, Severna Makedonija je pobedila Lihtenštajn (4:0), Jermeniju (5:0), Island (3:1) i Italiju (1:0), samo je Nemačka bila bolja sa 4:0.

To je ujedno bila i osveta Nemaca u Skoplju jer ih je Severna Makedonija posramila u Duizburgu sa 2:1.

Foto: Tanjug/Thilo Schmuelgen/Pool via AP

Goran Pandev dao je gol za 1:0 pred kraj prvog poluvremena, Gindogan je izjednačio u 63. minutu iz penala, pa je Eljmaš u 85. minutu priredio senzaciju.

Može Pandev da bude ponosan na ono što je ostavio iza sebe, iza ekipe je usput i veliko iskustvo učešća na Evropskom prvenstvu.

Nije Severna Makedonije prošle godine uzela bod, ali je došla do neprocenjivog nastupa i stekla samopouzdanje za sve što je usledilo protiv Nemačke i Italije.

U grupi sa Holandijom, Austrijom i Ukrajinom imala je gol razliku 2:8, kasnije je to iskustvo nadograđeno i čak se došlo do nezapamćene euforije.

Mark-Andre ter Štegen
Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Izbačena je 13 puta skuplja Italija, momak koji je dao poslednji gol za Palermo ugasio je nadu „Čizmi“, predsednik preti Kristijanu Ronaldu

Sigurno je doduše i da će Portugalci sada daleko ozbiljnije shvatiti Makedonce, u sećanju im je svež i poraz od Srbije, koju su već potcenili, pa se to obilo o glavu.

Kristijano Ronaldo je tada već najavljivao kako je ostalo samo da se „štiklira“ viza za Katar, nije ni sanjao da će je ovoliko dugo čekati, još manje da će se suočiti sa Severnom Makedonijom.

Sve je predodređeno za spektakl koji će biti prenošen na SK 1 u utorak od 20.45.

BONUS VIDEO Čudo u Palermu, Severna Makedonija ostavila Italiju bez Svetskog prvenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar