Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Aleksandar Kolarov, kapiten Rome, našao se među 11 najbolje ocenjenih fudbalera Serije A, u izboru sajta Sofascore koji se bavi statistikom.

Dok traje pauza u Seriji A, poznati sportski sajt za statistiku Sofascore, rešio je da prekrati vreme fudbalskim zaljubljenicima, pa je objavio kojih 11 fudbalera na Apeninima, prema prosečnoj oceni zaslužuje mesto u idealnom timu.

PROČITAJTE JOŠ

Tamo se, očekivano, našao jedan Srbin – Aleksandar Kolarov, koji igra fantastično u dresu Rome.

Uprkos tome što igra na poziciji levog beka, uspeo je da postigne čak šest golova i triput da bude u ulozi asistenta.

Te brojke, bile su dovoljne da kapiten fudbalske reprezentacije Srbije bude izabran za najboljeg levog beka italijanskog prvensta sa prosečnom ocenom 7,21.

Sofa Serija A
Foto: Printscreen

 

Mesto na golu zauzeo je Vojčeh Ščesni, desni bek je Huan Kvadrado iz Juventusa. U odbrani su još: Federiko Aćerbi i Stefan de Fraj.

Dvojica zadnjih veznih su Marcelo Brozović i Erik Pulgar. Ispred njih su Josip Iličić, inače najbolje ocenjeni igrač Serije A, s ocenom 7,87, Kristijano Ronaldo i Luis Alberto. Mesto u napadu rezervisano je za prvog strelca lige Ćira Imobilea.

Interesantno, u žestokoj konkurenciji na sredini terena, bar prema statistici sajta Sofascore, nije bilo mesta za još jednog Srbina, Sergeja Milinković-Savića, koji igra fantastično za Lacio.

Sergejeva procečna ocena je 7,13.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram