Mihajlović i Stanković; Foto: Reuters/PC/FMS

Specijalizovani italijanski fudbalski portal "Fudbal Italija" izabrao je idealnih 11 igrača u istoriji Serija A sa prostora istočne Evrope, a među njima su se našla trojica Srba.

Uz aktuelnog trenera Bolonje Sinišu Mihajlovića, našli su se još dvojica istinskih asova Serije A – Dejan Stanković i Vladimir Jugović.

PROČITAJTE JOŠ

Osim njih trojice, mesto u idealnih 11 s prostora nekadašnje Jugoslavije pronašli su po jedan Crnogorac – Dejo Savićević, Hrvat – Zvonimir Boban i Slovenac – Samir Handanović, aktuelni golman Intera.

Formacija koju su Italijani izabrali je 3-4-2-1. Na golu je pomenuti Handanović, ispred njega trio u odbrani čine Siniša Mihajlović, Kristijan Kivu (Rumunija) i Kahber Kaladze (Gruzija). Vezni red rezervisan je za Vladimira Jugovića, Dejana Stankovića, Zvonimira Bobana i Pavela Nedveda (Češka).  Ispred njih nalaze se Dejo Savićević i Zbinjev Bonjek (Poljska), dok je u napadu usamljen legendarni Ukrajinac Andrej Ševčenko.

Podsetimo, kumovi Mihajlović i Stanković su sa Lacijom uzeli šampionsku titulu 2000, isto su činili s Interom 2006. godine. Vladimir Jugović je noseći dres Juventus bio prvak Evrope 1996, dok je godinu dana kasnije osvojio i Seriju A.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar