Serija A Breša
Foto: EPA-EFE/SIMONE VENEZIA

Italijanska vlada dala je zeleno svetlo klubovima Serije A da mogu da počnu sa grupnim treninzima nakon što je odobrila novi zdravstveni protokol.

Prethodnu verziju medicinskog protokola odbacile su Serija A, Udruženje igrača i Udruženje sportskih lekara jer je zahtevao da se ceo tim stavi u karantin ako jedna osoba bude pozitivna na koronavirus.

To je promenjeno, pa će se i u Italiji primeniti model kao u nemačkoj Bundesligi – ako neko bude pozitivan na novi virus samo će ta osoba u karantin dok će ostatak tima moći da nastavi da trenira uz češća testiranja.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Serije A treniraju individualno od 4. maja, dok će treninzi u grupama početi za nekoliko dana jer protokol zahteva da igrači pre povratka na trening budu testirani na koronavirus.

Po navodima italijanskih medija, fudbaleri će u prva 24 sata biti testirani dva puta, a posle na svaka četiri dana, dok će testiranja krvi biti rađena na svake dve nedelje.

Ministar sporta Vićenco Spadafora izjavio je da je za 28. maj sazvao sastanak sa fudbalskim zvaničnicima kako bi se utvrdilo kada se sezona može nastaviti.

Premijer Đuzepe Konte juče je potpisao odluku kojom se suspenduju sva sportska takmičenja do 14. juna, tako da Serija A ne može početi pre tog datuma.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)