Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Italijanski ministar sporta Vinčenzo Spadafora rekao je da će nastavak sezone u Seriji A zavisiti od evolucije krive zaraženosti koronavirusom u narednim danima.

Italijanski ministar sporta Vinćenzo Spadafora rekao je da će nastavak sezone u Seriji A zavisiti od evolucije krive zaraženosti koronavirusom u narednim danima.

Dok se klubovi nadaju da će Serija A, prekinuta 9. marta, moći da se nastavi sredinom juna, Spadafora je daleko oprezniji.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi se nadamo da bi prvenstvo moglo da se nastaviti što pre, ali za sada nema sigurnosti, ka što je i rekao premijer Konte“, izjavio je Spadafora za „Italpres“.

U ponedeljak je od posledica virusa preminulo 99 osoba, što je prvi put od 9. marta da je brojka ispod 100.

„Ako se krivulja zaraze smanji, možemo da potvrdimo planirani datum nastavka sezone, ali moramo da postupamo oprezno i odgovorno. Cilj nije samo da se prvenstvo samo nastavi, već da se završi“, dodao je Spadafora.

Klubovi Serije A su nedavno glasali za ponovno pokretanje sezone 13. juna, ali je Vlada produžila zabranu za sportske događaje do 14. juna. Ona insistira da ukoliko igrač bude pozitivan na testu, celokupan tim mora u karantin od 14 dana, dok su klubovi samo za to da inficirani igrač bude izolovan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar