Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Sergej Milinković-Savić, srpski vezista u rimskom Laciju, kaže da još ima šta da pokaže u tom klubu, koji ga je opčinio od dolaska u prestonicu Italije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uradio sam ono što se očekivalo od mene do sada, ali imam još mnogo toga da dokažem. Sećam se svega od dolaska u klub, ljudi na aerodromu, bio sam u šoku jer nisam očekivao toliko navijača. Dolazio sam iz Belgije gde fudbal nije tako popularan kao u Italiji. Prirodno, Serija A je teža, ali sam brzo morao brzo da se prilagodim“, rekao je Savić za Laciov Stajl kanal.

Sergej prepričava da je odmah odleteo u Kinu na meč Superkupa gde je video šta se tačno očekuje.

„Navijači Lacija žive za svaki sledeći meč i dvaput sam dao gol te sezone. Sad i ja osećam derbi sa Romom kao oni, kao Lacijal. Kad ste ovde, onda razumete“, kaže Milinković-Savić.

Prisetio se i prošle sezone kada je Lacio bio najbliži Skudetu u poslednjih dvadesetak godina. Do početka pandemije koronavirusa, nebesko-plavi su bili prvi na tabeli Serije A.

„To je bio prvi put da sam stvarno mislio kako možemo do titule. A onda su nam snovi razneseni u paramparčad. Bilo je teško, sedeo sam tri meseca kod kuće i gledao vesti, a nažalost, pandemija i dalje nije gotova. Morali smo da se prilagođavamo stadionima bez navijača i nije bilo isto“, kaže Sergej.

Foto: EPA-EFE/EMANUELE PENNACCHIO

Srpski igrač se tokom razgovora osvrnuo i na to zašto dosta golova daje glavom.

„Mnogi mi kažu da skačem kao košarkaš. To je zato što mi je majka bila košarkašica i pratio sam njene stope“, tvrdi Milinković-Savić, koji se prebacio i na priču o odlasku iz Lacija.

Odande su ga selili praktično od kada je došao u Rim, ali je ostao tu već šest godina.

„Ne bih ništa menjao u karijeri. Srećan sam zbog onog što sam postigao. Volim da svoje izbore razmotrim polako i pažljivo i naučio sam da ne žurim. Nadam se da ću završiti karijeru i da kažem sebi da sam mogao da uradim sve što sam želeo“, zaključuje vezista Lacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar