EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Još uvek ništa nije potvrđeno.

Nastup srpskih fudbalera Aleksandra Mitrovića i Sergej Milinković-Savića na utakmici protiv iranskog Nasaji Mazandarana u Ligi šampiona još uvek je pod znakom pitanja.

Reč je o azijskom izdanju elitnog klupskog takmičenja i problem je nastao zbog jedne statue. Čak ne ni tamo gde je trebalo da igraju Al Hilal i Nasaji Mazandaran od 18 časova.

PROČITAJTE JOŠ

Do problema je došlo zbog utakmice Al-Itihada i Sepahana, takođe saudijskog i iranskog kluba, jer je na terenu Sepahana postavljena statua iranskog generala Kasima Sulejmanija.

Gosti iz Saudijske Arabije nisu zbog toga hteli da izađu na teren, pa je meč otkazan, a Fudbalski savez Saudijske Arabije je kasnije pozvao i Al Hilal, pa shodno tome i Sergeja i Mitra, da se vrate u tu zemlju.

Poslednje informacije tamošnjih medija su podeljene. Iranski „Esteghlallinews“ sugeriše potencijalno povlačenje Al Hilala iz predstojećeg meča.

Ipak, iranski novinar Davud Ekderi odbacio je tvrdnje o povlačenju Al Hilala. Prema rečima Ekderija, meč između Al Hilala i Nasadžija počeće po planu, bez ikakvog otkazivanja. Dva različita izveštaja ostavljaju gledaoce u stanju neizvesnosti.

Sulejmanija Saudijci smatraju zločincem, a Iranci herojem koji je ubijen pre tri godine.

Inače, na stadionu Sepahana se okupilo 60 hiljada ljudi koji su napravili vatrenu atmosferu za meč koji nije na kraju ni odigran, dok će onaj od utorka biti otkazan, kako sada stvari stoje.

BONUS VIDEO Sve je jednostavno kad kombinuju Tadić i Džeko

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar