Sergej Milinković-Savić
Sergej Milinković-Savić; Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Došao je trenutak da ofanzivni vezista pređe u neki od najvećih klubova planete.

Sergej Milinković-Savić, reprezentativac Srbije, nalazi se na prekretnici karijere i ovog leta će verovatno napustiti Rim.

PROČITAJTE JOŠ

Mateja Kežman, agent srpskog asa, doputovao je u Rim i otpočeo je pregovore sa upravom Lacija oko transfera njegovog pulena. U ovom trenutku najveći favoriti za potpis srpskog veziste su Pari Sen Žermen (jedan od dva igrača koje Parižani žele), Mančester junajted, dok se i Juventus nada dogovoru.

Transfer sada deluje kao neizbežan pogotovo jer je sa 27 godina Sergej ušao u najbolji deo karijere i očekuje se da zaigra u nekom od velikana. Lacio je saopštio da nema ništa protiv transfera Sergeja, ali predsednik kluba Klaudio Lotito i dalje želi da dobije 100 miliona odštete. Ipak, „Gazeta delo Sport“ prenosi da je znatno realnije da cena bude 70 miliona evra.

Kežman se već nekoliko dana nalazi u Rimu jer u Laciju igraju tri njegova igrača, pored Sergeja su tu i Adam Marušić i Kamenović. PSŽ i Junajted već neko vreme prate igre „Serđentea“, koji je ove sezone postigao devet golova uz 10 asistencija.

Juventus ne može finansijski da parira velikanima, ali se nada da bi možda želja Srbina bila da ostane u Seriji A, u ligi u kojoj se sjajno snašao. Uz to bi Sergej mogao da igra i sa Dušanom Vlahovićem, ali do dogovora sa Juventusom u ovom trenutku može da dođe ukoliko propadnu ostali.

BONUS VIDEO Gol Sergeja Milinković-Savića protiv Irske

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare