Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell

Sergej Milinković Savić, je kao mali bio lenj, nije voleo da trči, ali je on vanserijski talenat i može da bude najbolji na svetu", poručio je razgovoru za britanske medije njegov nekadašnji trener Milan Kosanović.

Dva gola Norvežanima u Oslu (1:2) s kojima je as Lacija trasirao Srbiji put ka finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine, bili su dovoljan povod da se i britanski mediji malo bolje upoznaju s likom i delom Sergeja Milinković-Savića.

PROČITAJTE JOŠ

Vrata na koju su „pokucali“ bio je njegov trener iz mlađih kategorija Vojvodine, čovek koji ga je otkrio – Milan Kosanović.

I premotali su u tom razgovoru film deceniju i jače.

„Prvi put sam video Sergeja kada mu je bilo 12-13 godina. Roditelji su mu bili sportisti, a on je došao u Vojvodinu da trenira. Prvo što me je impresioniralo bila je njegova tehnika. Imao je odličnu tehniku i delovao mi je kao dobar igrač“, rekao je za „First time finish“ Kosanović.

Nastavio je fudbalski stručnjak da se priseća koje su bile vrline i mane jednog najboljih vezista na planeti trenutno.

„Sergeju Milinković-Saviću su roditelji voleli da trče, bavili su se sportom, trčali, a on recimo nije voleo da trči kada je bio mlad. Ponekad je delovao kao lenj na terenu, ali je sve nadoknađivao inteligencijom. Brže je ‘čitao’ igru od ostalih, imao je jak udaraca i to mu je davalo mogućnost da igra čak i na poziciji centralnog napača. U mlađim kategorijama to mu je bila sekundarna pozicija“, rekao je Kosanović, dodajući da Milinković-Savić ima kvalitet i potencijal da postane najbolji vezista sveta.

Sergej je posle Vojvodine igrao za Genk iz kojeg je prešao u Lacio i od tada je „kičma“ Rimljana, za njegove usluge konstantno se raspitaju najveći svetski klubovi – Real, PSŽ, Mančester junajted.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar