Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Veoma loša situacija u slavnom klubu koji je nedavno otputovao u Dubai zbog treninga u toplim vremenskim uslovima.

U ponedeljak, na dan kada je Seltik trebalo da igra protiv Hibernijana (20.45 h), ispostavilo se da je čak 13 igrača uz troje članova stručnog štaba moralo u karantin zbog koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Šestodnevni boravak u Ujedinjenim Arapskim Emiratima engleski mediji ocenjuju kao kontroverzan, tim pre što se nekoliko članova tima i kluba tamo nisu pridržavali mera fizičkog distanciranja i nisu nosili maske.

Kao jedini pozitivan se po povratku ispostavio igrač Kristofer Džulijen, ali su ostali morali u izolaciju kao kontakti.

„Iako su svi u ekipi i pomoćnom osoblju testirani kao negativni, vlasti su nas obavestile da smo označeni kao ‘bliski kontakti’ pa će menadžer Nil Lenon, pomoćnik Džon Kenedi i 13 igrača prvog tima biti smešteno u karantin zbog prevencije, kao posledica trenutnih mera borbe protiv koronavirusa“, naveo je Seltik u svom saopštenju.

Iz Glazgova pišu i da su razočarani zbog ovakvog razvoja događaja, ali dodaju da će utakmica sa Hibernijanom biti odigrana.

„Vrlo je moguće da bi se ovaj jedan slučaj korone pokazao na testu i da smo ostali u Škotskoj, jer se to dešavalo i sa drugim klubovima u našoj zemlji“, poručuju iz Seltika i odbacuju tvrdnje da nisu poštovali mere tvrdeći da nekoliko fotografija sa društvenih mreža nije merodavan pokazatelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar