Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, objavio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Trener „vatrenih“ je iz različitih razloga odlučio da odstrani tri izuzetna kvalitetna igrača koji su imali svoj mesto na Evropskom prvenstvu.

Nimalo neočekivano nije bilo mesta za Antu Rebića, koji je javno kritikovao selektora po završetku takmičenja ovog leta. Nedostaje i napadač Dinama Bruno Petković, a odlučio je da u 23 igrača nema mesta za Josipa Brekala, koji je kao i prethodna dvojica igrao na EP.

Igraće za reprezentaciju Borna Sosa, koji je najpre odlučio pred EP da ipak nastupa za Nemačku, što je šokiralo Hrvatsku. Ipak, FIFA mu nije dozvolila promenu sportskog državljanstva, pa se pomorio sa tim da će igrati za „vatrene“. Kažnjen je time što je propustio Evro, ali će obući dres Hrvatske kao i Marko Livaja, igrač Hajduka i jedan od najboljih u hrvatskoj ligi.

Hrvatska najpre 1. septembra gostuje u Rusiji, a tri dana kasnije je očekuje put za Slovačku. Već 7. septembra će Dalićevi izabranici odmeriti snagu sa Slovenijom.

Spisak Hrvatske za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

Golmani: Dominik Livaković, Simon Sluga, Ivica Ivušić

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, Josip Juranović, Filip Uremović, Joško Gvardiol, Mile Škorić, Borna Sosa.

Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Luka Ivanušec, Nikola Moro.

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja, Antonio Mirko Čolak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Najbolji potezi sa meča Hrvatske i Španije na Evropskom prvenstvu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar