Foto: FSS

Fudbalerke pišu istoriju.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20 časova započinje poslednju fazu kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji i na Novom Zelandu.

PROČITAJTE JOŠ...

Izabranicama Predraga Grozdanovića potrebne su pobede protiv Portugala (2. septembar, 20h), te Izraela četiri dana kasnije kako bi bilo poznato sa koje pozicije će nastupiti u baražu, i da li će automatski ići u drugu fazu kao najbolja drugoplasirana selekcija kvalifikacija.

Ni selektor Srbije Grozdanović nije krio da je svestan težine predstojećih utakmica:

„Ovo je za nas istorijska utakmica, utakmica za koju smo se pripremali četiri godine. Za to vreme smo prošli čitav jedan ciklus, imali mnogo odricanja, problema, ali i mnogo lepih trenutaka. I ono što je najvažnije, došli smo do trenutka i meča koji može mnogo toga da nam donese. I reprezentaciji i ženskom fudbalu na afirmaciji.

Pred nama je ozbiljan protivnik, ali mislim da smo se dobro spremili, dobru analizu rivala uradili. Očekuje nas pravi fudbalski spektakl. Uveren sam da će devojke koje sada brane boje Srbije ispisati istoriju ženskog fudbala zlatnim slovima. Radi se o izuzetnim ličnostima, sjajnim igračicama koje mogu da igraju sa najboljim selekcijama sveta. Pokazaće to u meču sa Portugalom, I kvalitet i želju i volju koja ih krase tokom celog ciklusa kvalifikacija“, rekao je Predrag Grozdanović.

Kapiten Violeta Slović je istakla da jedva čeka početak meča:

„Ovo je veliki ispit za sve nas, ispit naše generacije koja ima šansu da napravi velik korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo. Pred nama je istorijska prilika, želja i motiv nikada nisu bili sporni. Kvalitet smo pokazali sa šest vezanih pobeda i pogotovo pobedom protiv reprezentacije Nemačke.

Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, pogotovo od ljudi koji će možda prvi put gledati utakmicu naše najbolje ženske reprezentacije. Videće na terenu veliko srce i veliku hrabrost devojaka i njihovu ljubav prema ovom sportu“, istakla je Violeta Slović.

BONUS VIDEO Dušan Tadić asistirao za istoriju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar