Foto: EPA-EFE/Andrew Boyers

Fudbaleri Arsenala plasirali su se u polufinale FA Kupa pošto su kao gosti pobedili ekipu Šefild junajteda sa 2:1.

Meč na „Bramal Lejnu“ bio je veoma dramatičan, naročito u finišu, kada je Šefild uspeo da izjednači, da bi sve nade da će igrati produžetak bile raspršene u prvom minutu nadoknade.

PROČITAJTE JOŠ:

Junak pobede „tobdžija“ bio je Danijel Sebaljos koji je tada uspeo da prihvati skoro izgubljenu lopotu u šesnaestercu domaćina, i potom oštrim udarcem iskosa sa desne strane matira golmana Hendersona.

Šefild nije imao sreće na početku, tačnije u osmom minutu kada je VAR poništio pogodak Džona Lundstrema, da bi sudija u 25. minutu dosudio penal za goste, Kris bašam je srušio na liniji kaznenog prostora Aleksandera Lakazeta, a Nikolas Pepe je postigao pogodak sa 11 metara.

Šefil je postigao još jedan gol u 58. minutu, ali ga je sudija Pol Tirni poništio posle pregledavanja VAR snimka i to zbog ofsajda.

Samo dva minuta kasnije, mogao je Šefild junajted do izjenačenja, Kris Bašam je propustio sjajnu priliku da bi se napadi domaćina isplatili u 87. minutu kada je posle centaršuta sa leve strane i greške odbrane gostiju, Dejvid Mekgoldrik izjednačio na 1:1.

Kada se očekivalo da vidimo produžetke, Arsenal je u prvom minutu nadoknade krenuo u kontru, Lakazet se spetljao, ali ne i Danijel Sebaljos koji je zatresao mrežu i završio posao za tim Mikela Artete.

FA Kup, četvrtfinale

Nedelja:

Šefild junajted – Arsenal 1:2 (0:1)

(Mekgoldrik 87 – Pepe 25p, Sebaljos 90+1)

Lester – Čelsi 17.00

Njukasl – Mančester siti 19.30

Subota:

Norič – Mančester junajted 1:2pr (1:1, 0:0)

(Kantvel 75 – Igalo 51, Megvajer 118)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar