Sebastijan Ale
Sebastijan Ale; Foto: EPA-EFE/Cath Ivill / POOL

Reprezentacija Obale Slonovače je po treći put u istoriji postala prvak Afrike nakon što je sa 2:1 savladala Nigeriju.

Utakmica je odigrana pred više od 60.000 ljudi, a njen junak je postao Sebastijan Ale.

PROČITAJTE JOŠ

Obala Slonovače je izgubila dva meča u grupi, jednom baš od Nigerije, a onda je Žan-Lui Gase dobio otkaz usred turnira. Emers Fae je preuzeo tim i na kraju su stigli do treće titule u pet finala (prethodne dve titule 1992. i 2015. godine).

Nigerija je povela golom Vilijama Trust-Ekonga, a preokret je stigao golovima Frenka Kesija u 62, a onda i Sebastijana Alea u 81. minutu.

Ale je prošao put od toga da strahuje za goli život do trenutka da je postao heroj države. Dijagnostifikovan mu je rak testisa, a onda je pobedio u najbitnijoj životnoj borbi.

Zablistao je Ale u dresu Ajntrahta u paru sa Lukom Jovićem kada je osvojen nemački kup i blistali su u Ligi Evrope. Na kraju je Ale prešao u Vest Hem u transferu od 50 miliona evra, a onda je krenuo put Ajaksa u kom je igrao sa Dušanom Tadićem i sa 21 golom bio najbolji strelac prvenstva.

Onda je otišao u Borusiju Dortmund gde je doveden kao zamena za Erlinga Brauta Holana. Upravo su mu tamo pronašli karcinom testita. Propustio je veći deo sezone zbog operacije i hemoterapija, s onfs jr podzso klučan igrač.

Ale, barem još uvek nije postao, heroj Borusije, ali jeste Obale Slonovače.

BONUS VIDEO Kako je Novak Đoković srušio Tejlora Frica na Australijan openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar