Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri, stručni štab i zaposleni u FK Partizan testirali su se na koronavirus, dok polako hvataju zalet za nastavak nacionalnog šampionata i završnicu u Kupu Srbije.

Kako se crno-beli spremaju za predstojeće izazove za RTS je govorio prvi trener Savo Milošević.

PROČITAJTE JOŠ

Lopta i igrači vratili su se na teren. Publika i navijači još neko vreme neće biti na tribinama, ali koronu polako ispraćamo. Pred nastavak sezone u Superligi, crno-beli su se testirali na virus.

„S obzirom na situaciju, bilo je logično da se svi istestiramo – igrači, stručni štab, zaposleni u ‘Teleoptiku’. Očekujemo rezultate u toku dana, nadam se da je sve ok. Niko se nije žalio ovih prethodnih par dana, svi su delovali zdravo i orno i sveže. Verujem da će i rezultati biti dobri“, rekao je Milošević za RTS.

Crno-beli su prvi trening odradili u ponedeljak, pripremaju se za nastavak nacionalnog prvenstva.

„Sve ekipe, ne samo moja, su bez takmičarske forme. Imamo malo više od tri nedelje da probamo da dođemo do neke forme. Prevashodni cilj svih nas je da pokušamo da sprečimo povrede i uradimo preventivu koliko je moguće. S druge strane, može da bude dobro za nas koji igramo u Evropi tih sedam utakmica, zajedno sa Kupom. Ukoliko prođemo taj period bez povreda, onda ćemo dočekati kvalifikacije za evrotakmičenja u dobroj formi“, kaže trener Partizana.

Iako su se igrači vratili na teren, u narednom periodu treniraće po posebnim pravilima.

„Danas je ukinuto vanredno stanje, pa se nadam da će i mere koje se tiču sportskog treninga biti malo labavije. Mi moramo da uđemo u ozbiljan trening od ponedeljka, ako želimo da igramo 30. Prosto, takmičarske utakmice zahtevaju napore i ozbiljan trening. Sa ovim merama, kako smo trenirali ove nedelje, nećemo biti spremni za 30. maj“, kaže Milošević.

Trava i teren su se oporavili. Publika, ipak, neće moći da bude na tribinama još neko vreme.

„Polako se vraća sve u normalu. Ostaje žal za svim ljudima koji su izgubili živote u ovom periodu i to je uvek nešto što je najteže i nakomplikovanije. Možda je ovo prilika da porazmislimo o nekim stvarima. U ovoj zemlji ljudi su umirali od raznih stvari i pre korone, pa to prođe pored nas, da ne posvetimo neophodnu pažnju. Zdravstveni sistem je verovatno shvatio i neke svoje greške i šta treba da popravimo kada su u pitanju ovakve situacije, jer je on neophodan i u nekim normalnim situacijama. Treba više da se bavimo ljudima i da budsemo sposobni da pomognemo u što većem broju. Onda ćemo smanjiti broj umrlih konstantno“, rekao je Milošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar