Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKI

Partizan ima novog trenera.

Novi trener Partizana će po svemu sudeći biti Savo Milošević. Ilija Stolica je posle debakla i eliminacije od AEK-a dobio otkaz, a u Humskoj su pronašli zamenu u vidu bivšeg šefa stručnog štaba.

Crno-beli su u revanšu odigrali 2:2 i nakon poraza u prvom meču ispali i evropski pohod nastavljaju u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Hamrunsa.

PROČITAJTE JOŠ

Savo Milošević se tako vratio u redove crno-belih posle dve godine.

Savo Milošević na klupu Partizana je po prvi put seo u proleće 2019. godine  i posle samo nekoliko meseci sa Partizanom osvojio Kup Srbije, ujedno i poslednji trofej u redovima crno-belih.

U prvom večitom derbiju na mestu trenera Partizana, njegov tim pretrpeo je poraz od Crvene zvezde rezultatom 2:1, a utešni gol je postigao Rikardo Gomes u 90. minutu.

Na kraju prve sezone, Milošević je uspeo da Partizan uvede u kvalifikacije za Ligu Evrope u sezoni 2019/20.[18] Dana 23. maja 2019. osvojio je prvi trofej u trenerskoj karijeri, pošto je Partizan pobedio Crvenu zvezdu rezultatom 0:1 u finalu Kupa Srbije 2018/19, golom Bojana Ostojića.

On je ujedno i poslednji trener sa kojim su crno-beli slavili u derbijima pošto im to nije pošlo za rukom pod vođstvom Aleksandra Stanojevića.

U julu i avgustu 2019. godine, Partizan je obezbedio svoje deveto učešće u grupnoj fazi UEFA Lige Evrope.Pod Miloševićevim vođstvom, Partizan je u kvalifikacijama pobeđivao redom ekipe Konahs Ki nomads (1:0, 3:0),[21] Jeni Malatijaspor (3:1, 0:1)[22] i Molde (2:1, 1:1).[23] Partizan je na žrebu 30. avgusta 2019. iz trećeg šešira bio svrstan u grupu L zajedno sa Mančester junajtedom, Astanom i AZ Alkmarom.[Partizan nije uspeo da se plasira u nokaut fazu takmičenja, pošto je imao dve pobede, isto toliko puta izgubio i odigrao nerešeno.

Od kandidata su još figurirali i Alberta Nađa, Igor Duljaja i Aleksandar Vuković, ali su se u upravi odlučili za ime koje dobro poznaje klub.

BONUS VIDEO „Grobari“ skidali dresove igračima Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar