Fudbaleri Sautemptona pobedili su Brentford u meču 18. kola Premijer lige sa 4:1 i upisali drugi uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

„Sveci“ su odigrali veoma dominantan meč, prvi put u engleskom šampionatu otkako ih je kupila kompanija Sport republik, pa i srpski biznismen Dragan Šolak ima svoj udeo.

PROČITAJTE JOŠ:

Bili su malo nesigurni u odbrani tokom prvog poluvremena i u finišu meča, tokom drugog dela je napad delovao opuštenije.

Brentford je za samo nekoliko minuta, od 80. do 85. imao dve veoma opasne šanse za gol i kada ih nije iskoristio, pobeda i bodovi Sautemptona na stadionu „Sent Meri“ nisu došli u pitanje.

Već na startu meča Jan Bednarek je ponovio ono što je pre neki dan uradio protiv Svonsija u FA Kupu – zatresao je mrežu. Ipak, za razliku od meča u FA Kupu, ovog puta je dao gol rivalu.

Igrao se peti minut kada je Bednarek iz prekida dao gol Brentfordu tako što se snašao na prvoj stativi.

Nakon toga je odbrana domaćina popustila, pa je Brentford uspeo da poravna pogotkom Vitalija Janelta u 23. minutu.

Veoma efektan pogodak nije „presekao“ igrače Sautemptona, koji su u 37. minutu imali i malo sreće. Pritisli su odbranu Brentforda, a Alvaro Fernandez je autogolom vratio prednost Sautemptonu. Doduše, ovaj pogodak mu ne ide na dušu, jer je odlično šutirao Dialo.

Na startu drugog poluvremena Oriol Romeu je odlično poslao pas za Armanda Broju, a Broja je posle brzog trka lagano matirao golmana gostiju za 3:1.

Od tog trenutka je Sautempton zaigrao bolje i mirnije, pa je Če Adams u 70. minutu overio trijumf, kojim „Sveci“ preskaču nekoliko rivala i penju se na 11. mesto Premijer lige sa 24 boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Šolak se raduje golu Sautemptona na meču sa Brentfordom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare