Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Mogao je Partizan i do pobede, ali razloga za optimizam ima dosta.

Odigrao je Partizan jedan od najboljih mečeva u Evropi u prethodne dve sezone. Činjenica da je Nica igrom daleko od renomea i vrednosti igrača koju ovaj klub ima, ali to ne umanjuje dobro izdanje crno-belih. Međutim, još jedna kobna gršeka odbrane koja je napravljena već na startu, napravila je posao oš težim.

Jasno je i laiku da poslednja linija odbrane nije nivo ni gornjeg doma Superlige, a kamoli Evrope. Iako bude tu i sjajnih intervencija, kardinallne greške su postale sastavni deo svih mečeva, da ih je često nemoguće pokriti.

Partizan je bio ofanzivan i agresivan uprkos lošem početku i do kraja je pokušavao da dođe do pobede. Utakmica je bila dobro pripremljena i prava je šeta što Dijabate, Rikardo ili Urošević nisu postigli gol za preoket i pobedu koju je igrom Partizan možda i zaslužio. Sa druge strane, ne treba smetnuti s auma da su mogli i da izgube crno-beli jer je i Nica imala nekoliko odličnih prilika tako da razloga za tugu nema mnogo. Meč je pokazao da Partizan ima pravo da se nada evropskom proleću, a dvomeč sa Kelnom bi mogao da bude ključan.

Aleksandar Popović – Nije imao šta da traži ko gola Nice jer se onakav udarac ne brani, a nije imao ni mnogo posla u prvom delu. Zato je maestralno odbranio nogama udarac koji je mogao da donese veliku prednost gostima već do sredine prvog dela. U nastavku bio pomalo i nesiguran. Neke loše ispucane lopte,a malo je falilo da ga jedan lob iz mrtvog ugla i traljava reakcija natera da vadi loptu iz mreže – 6.5.

Urošević – Nije bio mnogo izložen ofanzivi gostiju u prvih 45. minuta, ali ni to nije pomoglo da se kapiten crno-belih istakne u napadu. Malo se toga dešavalo sa te strane. A onda je u nastavku konačno proleteo kao strela i sjajno probio po boku u kaciji koja je završena golom Dijabatea. Ima šasnu posle kornera da glavom donese preokret, ali je za malo bio neprecizan. Imao još jedan sjajan prodor u nadoknadi kad aje Partizan imao još jednsu solinu priliku i na kraju se može reći da je odigrao vrlo dobar meč – 7.

Vujačić – Nije imao previše posla Vujačič u prvom delu. Kod gola se nije mnogo pitao jer je sve krenulo od greške Markovića. Posle toga solidno izbacio nekoliko lopti. Olakšalo mu to što je Partizan bio mahom u napadu, pa odbrana nije bil izložena preelikom pritisku. U nastavku je mogoa d abude i tragičar. Jednu visoku loptu spustio igraču Nice koji je stvorio veliku šansu, ali je lopta sećom otišla pored gola – 6.

Marković – Košmarno je počeo utakmicu Marković koji je već na startu katastrofalnim rekacijama dao loptu u noge Nici koja je to pretvrorila u gol već u drugom minutu utakmice. Iako se trudio i imao nekoliko solidnih intervencija, kada god bi ga brzo napali, upadao bi u probleme. Njegovu neuspelu ofsajd zamku sredinom prvog dela samo je Popović sjajnom odbranom sprečio da se ne pretvori u gol. Podizao je igru u nastavku, ali je kiks sa početka obeležio ovaj meč. Uspeo je u drugom poluvremenu nekoliko puta sjajno a interveniše, čak bio i bolji od Vujačića, ali ipak… – 5.5.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Živković – Bio je aktivan Živković u napadu i solidno kombinovao sa Dijbataeom i davao mu širinu. Saradnja njih dvojice definitvno dobro funkcioniše, ali nije imao desni bek Partizana neke spektakularne prodore i centaršuteve. Pokušavao je da ostane oprezan zbog eventualnih problema u odbrani kojih po njegovoj strani nije bilo,a ono malo je relativno lako rešio. U nastavku je u nekoliko navrato sjajno otklonio opasnost i sprečio potencijalno velike šanse – 7.

Fejsa – Dobio je Fejsa priliku, ali se nije previše proslavio. Kod prvog gola zasmetao Andradeu koji je pokušao da ispravi grešku Markovića, dok se nije previše istakao ni u kvarenju igre rivala. Oduzeo je neke lopte i dobio par duela, ali se stiče utiak da je bio u problemu svaki put kada bi Nica zaigrala brže. U nastavku nešto bolji, imao nekoliko solidnih intervencija i bio vrlo solidan, ali daleko je to od onoga što se od njega očekuje – 6.

Andrade – Dobio je Andrade konačno nešto ofanzivniju ulogu i videlo se da mu prija. Dodavao se u napad, bio agresivan i vršio pritisak na poslednju liniju odbrane Nice, dobro distribuirao lopte, ali nije uradio ništa spektakularno što bi napravilo razliku u prvih 45. minuta. I unastavku je nastavio u istom ritmu, a u tom peridou je imao i nekoliko sjajnih intervencija i oduzetih lopti – 6.5

Traore – Solidan je bio Traore u kvarenju protivničke igre jer je dobio dosta duela i sasekao protivničkih akcija u korenu. ije previše komolikovao sa loptom već je prosleđivao najčešće desno ka Živkoviću i Dijabateu. Svojom agresivnošću doprineo da se Nica povuče i ne preti previše iz kontri. U nastavku čini se prestorogo dobio žuti karton kada je napravio faul tik uz liniju kaznenog prostora kada je pokušao da izbije loptu.. Izašao u 77. minutu kada je Petrić rešio da zaigra ofanzivnije – 6.5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Natho – Bio je raspoložen Natho od početka i sjajnom igrom zadavao mnogo problema odbrani Nice. Sjajno je proigravao, delio lopte, kreirao i nekoliko solidnih prilika, a sam imao jednu solidnu šansu kada je njegov udarac zaustavila odbrana na gol liniji. Mogao je u jednoj situaciji u prvom poluvremenu i da šutira, ali je pokušao da bude nesebičan i uposli Dijabatea i tu pogrešio. U nastavku je nastavio u istom ritmu i maestralno odigao za Dijabatea kod gola – 7.5.

Dijabate – Ponovo je Dijabate bio najveća napast za gol rivala u redovima crno-belih. Gotovo je sve išlo preko njegove strane, ljuljala se odbrana rivala, sjajno je probio i kod prilike Rikarda i Natha. Čini se ipak da mu fali konkretnosti i spretnosti pred golom i da manje komplikuje i bira jednostavnija rešenja. To ga nije sprečilo u nastavku da zatrese mrežu posle asistencije Natha, a malo je falilo da samo nekoliko minuta kasnije donese preoket, ali je pao posle kontakta u kaznenom prostoru. Nastavio je i posle Dijabate da koristi brzinu, a mogao je da upiše asistenciju samo da je njegovu majstoriju Rikardo zakucao u mrežu. Igrač utakmice – 8.

Gomeš – Vidi se da je u velikoj formi Gomeš i da je gladan golova. Bio je aktivan, dobro se otvara, pokušavao i pretio golu Nice. Imao je solidnu šansu da u završnici prvog poluvremena donese egal. U nastavku je odigrao odličnu loptu u situaciji kod prvog gola za Natha, imao još nekoliko odličnih poteza. Ali, ostaće u sećanju šansa koju je imao u 69. minutu kada mu je Dijabate servirao loptu, a on sa desetak metara umesto u mrežu, tukao preko gola. Napadači se pamte po golovima i promašajima, pa će i ovaj promaj biti utisak včeri – 6.5

Lutovac od 69 – Ušao je umesto Andradea da proba da brzinom i svežinom doprinese u kontranapadima i zatvaranju sredine, jer je Nica počela da preti. Uspeo jednom da pobegne odbrani iza leđa, ali ne i da doe do lopte pre golmana. Imao i pokušaj u finišu,a li nedovoljno opasna – 6.5.

Bažda od 78. minuta – Imao jednu solidnu akiju u završnici posle koje je Partizan iznudio korner,a li je proveo premalo da bi bio ocenjen.

BONUS VIDEO Bakljada grobara protiv Nice


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar