Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbalski klub Čukarički potvrdio je da je angažovao Sašu Ilića na mestu trenera nakon odlaska Dejana Đorđevića.

Đorđević je nakon serije loših rezultata napustio Banovo brdo, a umesto njega šansu da se dokaže dobio je legendarni ofanzivac Partizana.

PROČITAJTE JOŠ...

„Najpre bih želeo da se zahvalim Dušanu Đorđeviću na svemu što je učinio za klub u prethodnih godinu dana, pre svega na rezultatima koje je ostvario. Rastali smo se posle dogovora, ekipa je u poslednjih mesec dana delovala iscrpljeno i umorno, ali smo prevashodno želeli bolju igru. Poenta je bila da se razdrma ekipa, a Duletu želimo mnogo sreće u daljoj karijeri. Tu smo da mu pomognemo šta god možemo“, rekao je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog, koji je potom nastavio:

„Što se tiče novog šefa struke, izbor je pao na Sašu Ilića, legendu Partizana, kojem su počast odali i Zvezdini navijači. Znamo vrlo dobro kako se oprostio od fudbala, imao je veliku karijeru. Što se tiče trenerskog posla, ima iskustvo rada u mlađim reprezentativnim kategorijama, bio je i pomoćnik u stručnom štabu Draganu Stojkoviću Piksiju u seniorskom timu Srbije.“

Promocija novog trenera zakazana je za sredu od 15.30 časova, nakon čega će Ilić odraditi prvi trening sa ekipom, a debi ga očekuje u okviru 6. kola Superlige Srbije, kada će Čukarički gostovati Radničkom iz Kragujevca u subotu (16.55).

„Možda ima malo rizika, Sale je tek počeo trenersku karijeru, ali njegova i vizija njegovog stručnog štaba se poklapa sa vizijom Čukaričkog. Brzo smo postigli dogovor, ugovor će biti potpisan na dve godine, sa njegovim stručnim štabom i ljudima koje je on doveo. Ciljevi kluba ostaju isti, plasman u Evropu, forsiranje mladih igrača, od Ilića očekujemo da malo ubrza tim, da napravi lepršaviju igru“, dodao je Matijašević.

Čukarički trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Superlige Srbije sa sedam bodova na četiri meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar