Foto: Starsport

Fudbalski klub Voždovac oglasio se saopštenjem nakon skandala koji se dogodio na utakmici između ovog kluba i Čukaričkog na Banovom brdu.

PROČITAJTE JOŠ...

Određeni broj navijača tima iz Zaplanjske ulice je iskoristio prisustvo na tribinama stadiona Čukaričkog da svaki kontakt koji je igrač sa Jamajke imao sa loptom proprati oponašanjem majmuna, zbog čega je utakmica bila prekinuta na par minuta u završnici prvog poluvremena, da bi na pauzi između dva dela igre Kembel ostao u svlačionici.

Par sati pošto je završena utakmica, ekipa Voždovca je poslala zvanično saopštenje u kom se ogradila od događaja na Banovom brdu:

„Fudbalski klub Voždovac upućuje javno izvinjenje fudbaleru Normanu Kembelu, fudbalskom klubu Čukarički i sportskoj javnosti u Srbiji zbog rasističkih uvreda nekolicine navijača Voždovca tokom utakmice prvog kola Linglong Super lige Srbije.

Klub kao nijedan drugi kako Voždovac zovemo poznat je kao porodičan klub sa izrazitim vrednostima koje ne podržavaju bilo kakav vid nepoštovanja, uvreda i nasilja na bilo kojoj osnovi.

Navijači Voždovca poznati su kao pravi simpatizeri fudbala, poštovaoci sporta i fer pleja i na taj ugled smo izrazito ponosni.

Ovim saopštenjem ograđujemo se od ponašanja kojem nema mesta na stadionima širom Srbije i kao klub borićemo se da se ovakvi ispadi ne povezuju sa institucijom kakva je Voždovac“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare