Sandro Tonali
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNIN

Neverovatne scene iz Italije, nešto što verovatno može da se desi samo tamo, a da opet nekako ima veze sa fudbalom.

Nakon što je mladi vezista Juventusa Nikolo Fađoli optužen da se kladio, ista sudbina zadesila je i zvezde Premijer lige, Italijane Nikola Zaniola i Sandra Tonalija. Njima i dalje preti trogodišnja kazna zatvora zbog ilegalnih aktivnosti.

Pomenuti dvojac je morao na informativni razgovor sa policijom koja se, prema italijanskim medijima, pojavila u trening centru reprezentacije Italije oko 18 časova pre pet dana.

PROČITAJTE JOŠ

Prve informacije o onom što se dešavalo u policijskim prostorijama objavio je „Korijere delo Sport“.

„Juče ujutru, Sandro je plakao. Učinio je to kada se vratio u Milano posle neprospavane noći u Firenci od šoka zbog policijske posete Koverćanu, trening centru reprezentacije. On oseća stih od shvatanja da nije trebalo da se prepusti određenim ‘hobijima’ koji se praktikuju zbog dosade ili zbog ugledanja na starije kolege. Sada je u riziku da ga to skupo košta i zato je Sandro sa stidom prihvatio obaveštenje svojih agenata da je potrebno da se obrati terapeutu da bi prevazišao problem zavisnosti od kockanja“, navedeno je u tekstu.

Fađoli je priznao da se kladio na neke fudbalske mečeve, ali ne one koje je sam igrao ili na kojima je igrao Juventus. To znači da bi mogao da dobije jednogodišnju zabranu.

Zanioli je još po istragom, ali on tvrdi da igra samo blekdžek.

Tonali tvrdi da se kladi samo na igre sa kartama, ali istraga ukazuje da je bilo uplata i na neke fudbalske mečeve. Ipak, ne na one mečeve koje je sam igrao. „Sky news“ je preneo da policija nema dokaza da su Tonali i Zaniolo imali uplate na sportske mečeve.

Tonali je odlučio da progovori, pa italijanski mediji prenose da je čak i plakao tokom ispitivanja. Odlučio je da sarađuje sa torinskim tužilaštvom. Policija i dalje analizira njihove prepiske na mobilnim telefonima.

Ostaje da se vidi kako će biti okončana ova, nova afera u italijanskom fudbalu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar