Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Dosadašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda Džejdon Sančo potpisao je u petak petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.

Sančo ima mogućnost da produži saradnju sa „crvenim đavolima“ za još godinu dana, a postao je drugi najskuplji Englez u istoriji jer je prešao za 73 miliona funti (85 miliona evra).

PROČITAJTE JOŠ:

Rekordan transfer engleskih fudbalera drži Hari Megvajer, koga je Junajted platio 87 miliona evra.

„Zauvek ću biti zahvalan Borusiji jer mi je pružila priliku da budem prvotimac, a uvek sam znao da ću se jednog dana vratiti u Englesku. Ostvario mi se san prelaskom u Mančester junajted i jedva čekam da zaigram u Premijer ligi“, rekao je Sančo.

Džejdon je u Nemačku otišao iz Mančester sitija, a u tabor „građana“ je stigao iz Votforda još u periodu kad je igrao za mlađe kategorije.

Junajted je i prošle godine hteo da ga dovede, ali nije uspeo da se dogovori sa upravom Dortmunda o ceni transfera, jer je tada pandemija koronavirusa stvorila neizvesnu finansijsku situaciju za mnoge klubove.

Sančo je za četiri godine odigrao 137 utakmica za Borusiju Dortmund, dao je 50 golova i podelio je 57 asistencija. Pre njega, u crveni deo Mančestera stigao je i Tom Hiton.

BONUS VIDEO: Kako se testira VAR u Fudbalskom savezu Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar