U okviru najkvalitetnije grupe Lige nacija odigrane su četiri utakmice, među kojima i duel Portugalija - Francuska koji je pripao gostima, pa će ovo takmičenje dobiti novog osvajača.

Nemačka je na svom terenu savladala Ukrajinu posle preokreta (3:1) i tako iskoristila kiks Španije na gostovanju Švajcarskoj (1:1) da kolo pre kraja izibije na čeonu poziciju.

Ukrajinci su u Lajpcigu poveli pogotkom Jaremčuka u 12. minutu, ali je radost trajala samo 11 minuta, do pogotka Sanea na asistenciju Gorecke.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaler Bjerna režirao je i drugi pogodak, deset minuta kasnije, ovaj put spojivši sa golom Vetnera, a ofanzivac Čelsija u strelce se upisao i u 64. minutu posle proigravanja Gintera sa desnog boka.

Istovremeno, u Bazelu je odigran duel između Švajcarske i Španije, a domaćin je poveo u 26. minutu golom Frojlera.

Gol zaostatka primorao je „crvenu furiju“ na ofanzivu, posebno u drugom poluvremenu, ali su Švajcarci skupo prodali kožu.

Prvu šansu da anuliraju zaostatak Španci su imali u 57. minutu kad je jedan od igrača Švajcarske igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je Somer uspeo da odbrani jeranaesterac iskusnom defanzivcu.

Priliku za popravni Ramos je imao u 80. minutu iz novog penala kojem je prethodio prekršaj Elvedija nad Moratom i crveni karton za defanzivca Borusije Mehengladbah.

Kapiten Reala još jednom je preuzeo odgovornost i traljavo plasirao loptu u naručje golmana.

Ipak, u 89. minutu Moreno je materijalizovao igrača više i postigao gol zha konačnih 1:1.

U petak uveče su takođe odigrani dueli grupe 3 u kojima je Švedska savladala Hrvatsku (2:1), a Francuska Portugaliju (1:0). „Trikolori“ su pobedom nad aktuelnim šampionom Lige nacija obezbedili mesto u polufinalu i pobrinuli se da ovo takmičenje dobije novog osvajača.

Liga nacija A, 5. kolo

Grupa 3

Portugalija – Francuska 0:1 (0:0)

(Kante 54)

Švedska – Hrvatska 2:1 (2:0)

(Kulusevski 36, Danielson 45+2 – Danielson ag82)

Foto: Printscreen

Grupa 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)

(Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12)

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)

(Frojler 26 – Moreno 89)

Foto: Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar