Lazar Samardžić/ Foto: Andrija Sokovic/Starsport.rs

Optimista pred ključne mečeve.

Srpski fudbalski reprezentativac Lazar Samardžić izjavio je da će njegov tim da učini sve da pobedi Mađarsku u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Osećam se baš dobro, igram više nego prošle sezone i to mi je sada najvažnije. Jedva čekam nova dva izazova u dresu nacionalnog tima“, izjavio je Samardžić u intervjuu za zvanični sajt FSS.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija će u subotu gostovati selekciji Mađarske u Budimpešti.

„Znali smo i pre kvalifikacija da Mađari imaju jaku reprezentaciju i da će biti ozbiljan konkurent za jedno od prva dva mesta u grupi. Uverili smo se u Beogradu da im je odbrana jači deo tima, vrlo su organizovani, teško primaju golove. Daćemo sve od sebe da se iz Budimpešte vratimo sa tri boda, što bi značilo ogroman korak ka Evropskom prvenstvu“, dodao je Samardžić.

EP će biti odigrano naredne godine u Nemačkoj.

„Za mene je veliki motiv što se završni turnir igra u zemlji u kojoj sam fudbalski ponikao. Pričam ovih dana drugarima iz reprezentacije koliko su Nemci ozbiljni kada se prihvate organizacije nekog sportskog događaja. Tu nema greške, sve će biti na vrhunskom nivou“, dodao je fudbaler Udinezea.

Srbija će 17. oktobra u Beogradu dočekati selekciju Crne Gore.

„Posle Mađarske, dočekujemo Crnu Goru i svakako da bi nam podrška gledalaca bila od neprocenjivog značaja. Oni su u rezultatskom naletu, igraju dobro i biće nam vrlo nezgodan rival. U razmaku od par dana, odmeriću dva puta snage sa Krstovićem, jer nas odmah posle duela u Beogradu očekuje i prvenstvena utakmica Serije A između Udinezea i Lećea. Momak je u odličnoj formi, skoro na svakoj utakmici zatrese mrežu i zaista je otkrovenje prvenstva. Moramo na njega da obratimo posebnu pažnju“, rekao je Samardžić i dodao:

„Imaju i Crnogorci o kome da razmišljaju. Aleksandar Mitrović nema nameru da stane sa golovima u dresu reprezentacije. Samo neka tako nastavi“.

Prvo mesto na tabeli grupe G kvalifikacija za EP 2024. drži Mađarska sa 10 bodova, dok je Srbija druga sa istim brojem bodova. Crna Gora je treća sa osam.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare