Foto: EPA-EFE/KHALED ELFIQI

Fudbaler Bajerna je otkrio da se tokom Afričkog Kupa nacija dobrovoljno prijavio da potpiše ugovor o preuzimanju odgovornosti ako umre.

Sadio Mane je zadobio povredu glave nakon sudara sa golmanom Zelenortskih ostrva Vozinjom u poslednjoj utakmici osmine finala, nakon čega je zamenjen.

PROČITAJTE JOŠ

Senegal je pobedio i prošao u četvrtfinale, ali Mane nakon toga nije znao da li će igrati u njemu zbog povrede.

Njegov klub u to vreme Liverpul je pisao Fudbalskom savezu Senegala da za njega obezbedi odmor od pet dana, što znači da bi propustio četvrtfinale. Senegalac, međutim, nije hteo to da dozvoli.

Toliko je hteo da igra, da je bio spreman da rizikuje život.

„Kada sam se povredio protiv Zelenortskih ostrva, Liverpul je vršio pritisak na federaciju i napisao pismo da mi je potrebno najmanje pet dana odmora. Ta pravila je morao da poštuje reprezentativni lekar. Pozvao sam predsednika saveza i rekao mu da moramo da održimo sastanak”, rekao je Mane za „Pro Direct Sport“.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je spreman da potpiše ugovor, da u slučaju smrti samo on bude odgovoran za nju, ali na kraju su ga timski lekari proglasili sposobnim da nastupi u četvrtfinalu.

„Znam da ne bi trebalo da igram, ali dozvolite da imamo ugovor. To će biti moja odgovornost, potpisaću. Ako umrem, nek kažu da sam ja kriv“, dodao je bivši fudbaler Liverpula.

Na kraju je upravo on bio heroj nacije pošto je postigao pobednički penal u finalnoj utakmici protiv Egipta.

BONUS VIDEO Bufon trenira u Beogradu sa srpskim i hrvatskim asovima

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar