Sadik Partizan
Foto: FK Partizan

Partizan je uspešno položio drugi evropski ispit, ali daleko teže nego što se očekivalo. Protiv kud i kamo slabijeg rivala, moldavskog Sfintula, mučili su se crno-beli koje je spasio Nathov gol iz penala tokom prvog produžetka.

Da se otišlo u penal seriju svašta je moglo da bude, a to sebi klub kakav je Partizan ne sme da dozvoli.

Činjenica je da su Moldavci „parkirali“, ne jedan, nego tri autobusa ispred svog gola, ali je isto tako činjenica da su se Umar Sadik i Takuma Asano ispromašivali u prvom poluvremenu, kada su početnički reagovali u izglednim situacijama.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što daleko više brine od očajne realizacije jeste sebičluk Nigerijca.

Ne samo što je Sadik previše solirao u Kišninjevu, i „jeo džigericu“ navijačima crno-belih, već je u nekoliko navrata malo nedostajalo da se sam saplete jer mu se lopta prečesto „sudarala“ s nogama koje su bile u „svađi“.

Upravo to je i glavna misterija kod ovog nesvakidašnjeg igrača. Umar Sadik – „genije“ ili šeprtlja? Ima dana kada je ovo prvo, kada „lomi“ rivale do besvesti, a u četvrtak uveče u Kišinjevu gde je Partizan „porodio“ pobedu golom Natha, Nigerijac je bio ovo drugo.

Stigao je novi trener – povratnik Aleksandar Stanojević i postavlja se krucijalno pitanje: Koliko i do kada će iskusni strateg trpeti sebičluk indisponiranog Sadika, koji bi bez problema mogao da unese nemir u ekipu, posebno ukoliko ne bude pobeđivala.

Sadik Partizan
Foto: Starsport

Ipak, za sada je jasno da mu saigrači nisu uzeli za zlo „privatnu utakmicu“ koju je odigrao protiv Sfintula, krunisanu serijom promašaja. Kasnije se povredio, zbog čega ga je zamenio Bojan Matić.

„Isto tako kako je Sadik promašivao protiv Moldavaca, ranije nam je mnogo puta pomagao. Red je bio da i mi njemu pomognemo u ovom meču. Mislim da će ljudi brzo zaboraviti te promašaje“, stao je u odbranu kolege Aleksandar Lutovac, koji je oboren, posle čega je Partizan dobio penal i izborio pobedu.

Naredni rival crno-belima na putu ka plej-ofu Liga Evrope biće belgijski Šarlroa i jasno je da Sadikove „bubice“ moraju da budu izbačene iz glave, ili se Partizanu crno piše, jer s igrom kao u Kišinjevu i sebičlukom koji je demonistrirao Nigerijac, ne može se u Evropu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram