Foto: Twitter/FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je jutros na severnoameričku turneju, ali neće igrati u Orlandu jer Amerikanci zbog koronavirusa odbijaju da izdaju vize.

Reprezenatcija Srbije, sačinjena od fudbalera iz domaće Superlige, jutros je otputovala u Pariz, a potom u Santo Domingo u Dominikansku Republiku.

Fudbalerima Srbije trebalo je da vize budu izdate u američkoj ambasadi u Dominikanskoj Republici, ali je stigla informacija da se to neće dogoditi jer SAD neće otvarati ambasadu.

SAD odbija da izda vize jer avion dolazi iz Evrope, kao i zbog koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Bili smo iznenađeni kada nam je javljeno da fudbaleri neće dobiti vize. Prvobitni dogovor bio je da će nam vize biti izdate u Beogradu, ali posle toga nam je rečeno da ćemo vize dobiti u ambasadi SAD u Santa Domingu, gde naša selekcija igra prvi prijateljski meč protiv Dominikanske Republike. Ipak, poslednja informacija glasi da ambasada nije u mogućnosti da nam izda vizu zbog situacije sa koronavirusom. Američki savez uputio nam je izvinjenje“, rekao je Tanjugu portparol FSS, Milan Vuković.

Srbija je trebalo da igra protiv selekcije SAD u Orlandu 31. januara, a posle odlaganja reagovao je Fudbalski savez koji je ugovorio meč protiv Paname, 28. januara.

„Odmah smo kontaktirali naše prijatelje iz FIFA i u najbržem mogućem roku dogovorili smo utakmicu u Panami, za 28. januar, tri dana posle meča protiv Dominikane“, istakao je Vuković.

„Orlovi“ se vraćaju sa severnoameričke turneje 1. februara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar