Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Fudbaleri Zenita i kapiten ekipe iz Sankt Peterburga Branislav Ivanović, osvojili su novu titulu prvaka Rusije i to na četiri kola pre kraja prvenstvene trke.

Izabranici trenera Sergeja Semaka slavili su na gostovanju Krasnodaru sa 4:2  i tako sa 13 bodova viška u odnosu na Lokomotivu iz Moskve su i teoretski obezbedili osvajanje trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zenitu je ovo sedma titula, prethodno su bili prvaci 1984, 2007, 2010, 2012, 2015 i 2019. godine, a ovo je prvi odbranjen pehar.

Krasnodar je na četiri kola do kraja na trećem mestu koje vodi u kvalifikaciju za Ligu šampiona, ali nije mogao da učini bilo šta više protiv raspoloženih gostiju sa severa Rusije.

Strelci za Zenit bili su Azmun u petom i 52. minutu, Dzjuba u nadoknadi prvog dela iz penala i Sutormin u 72. minutu, dok je Utkin u 29. i 50. minutu postigao golove za domaći tim.

Tako će Zenit još jednom igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, a plasman u elitno takmičenje već su obezbedili Real, Barselona, Liverpul, Bajern, Borusija Dortmund, Lajpcig, Borusija Menhengladbah, PSŽ, Marselj, Briž i Šahtjor.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar