Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Vejn Runi, legenda engleskog fudbala, koji trenutno igra za Derbi kaunti, oglasio se povodom pandemije koronavirusa i tom prilikom se obrušio na fudbalske vlasti na Ostrvu, kao i na Vladu Velike Britanije.

Runi je na terenu poznat kao beskompromisni borac još iz perioda dok je igrao za Mančester junajted i Everton.

Takav je i van terena, borac za ljudska prava, za istinu. Popularni Šrek je u kolumni za Tajms istakao kako je sva takmičenja trebalo mnogo ranije prekinuti, a ne ovako, čekati da se pojedinci zaraze, kasnije da tom riziku budu izložene i njihove porodice.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne razumem… Zbog čega smo čekali do petka? Zašto je Mikel Arteta morao da se razboli da bi utamice Premijer lige bili otkazane? Za igrače, osoblje i njihove porodice bila je ovo zabrinjavajuća nedelja. Ona u kojoj se osetio nedostatak liderstva Vlade, Fudblaske asocijacije i Premijer lige. Tek nakon hitnog sastanka doneli su ispravnu odluku. Do tada sam imao utisak da su nas tretirali kao zamorčiće“, istakao je Runi.

Ipak, bivši reprezentativac Engleske nije želeo da se zaustavi, već je i uputio jasnu poruku onima koji donose odluke u Engleskoj.

„Ako se bio ko u mojoj porodici zarazi preko mene, jer sam morao da igram fudbal kada to nije bilo bezbedno, dobro ću razmisliti da li ću ikada više igrati. Nikada to ne bih oprostio vlastima“, oštar je Vejn Runi.

Na kraju je legendarni napadač Mančester junajteda donekle i „spustio loptu“, te je posavetovao Fudbalsku asocijaciju Engleske.

„Ukoliko se steknu uslovi mogli bismo da nastavimo da igramo u septembru. A naredne dve sezone trebalo bi da počinjemo na zimu. To se idealno uklapa sa Mundijalom u Kataru, koji će biti održan u novembru i decembru 2022. godine“, završio je kolumnu za Tajms.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram