Foto: EPA-EFE/Peter Powell

Kristijano Ronaldo je jedan od najboljih i najtrofejnijih fudbalera svih vremena, a često je znao da pokaže i svoju veličinu van terena.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov najveći uspeh u životu jeste kada je uz pomoć fudbala svog brata uspeo da izvuče iz pakla droge i alkohola.

Ronaldov brat Hugo Aveira je imao puno drugačiji život od Kristijana.

Hugo se godinama borio sa zavisnošću od alkohola i teških droga i sve dok Kristijano nije uzeo stvar u svoje ruke, Hugo nije mogao da se izvuče. Ronaldo je potrošio jako puno novca kako bi brata spojio sa najboljim svetskim lekarima što je na kraju urodilo plodom. Hugo danas vodi Ronaldov muzej na rodnoj Madeiri.

Jedan detalj u pobedi zavisnosti, posebno je zanimljiv. Ronaldo se sa svojim bratom opkladio da će ako osvoji Ligu šampiona, Hugo otići na lečenje,

Kada je Real Madrid posle neverovatne drame srušio Atletiko posle produžetka 2014. godine i postao prvak Evrope, svet je obišla slika Kristijana i Huga u zagrljaju, a posle toga se sve promenilo u njihovim životima.

O tome je govorila i njihova majka Dolores.

„Da nije bilo njega, mislim da danas ne bi bilo ni Huga. Naravno da je njegov novac tu bio presudan, kao i njegova volja da mu se brat izvuče“, rekla je Ronaldova majka.

Zavisnost je crta koja se oduvek provlačila kroz Ronaldovu porodicu. Otac Dinis umro je od problema sa alkoholom kad je Kristijano imao 20 godina. To je glavni razlog što Ronaldo nikada ne pije, barem ne više od čaše šampanjca ili jednog pića.

„To ga je strašno pogodilo i obeležilo mu život. Zarekao se da nikada neće biti kao njegov otac s kojim je bio izrazito blizak. On bi bio strašno ponosan na njega danas“, rekla je Dolores.

BONUS VIDEO Ronaldo poklanja dres uplakanoj devojčici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar