Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Fudbaler Majorke Luka Romero ušao je u istoriju španskog fudbala kao najmlađi debitant u istoriji La Lige. On je zaigrao sa 15 godina, sedam meseci i šest dana.

Mladi fudbaler, rođen je 18. novembra 2004. godine u Meksiku, tačnije u gradu Durango, gde je njegov otac Dijego Adrijan Romero igrao za klub Alakranes de Durango.

Sudbina je htela da Romero, kojeg zovu „Mesi iz Meksika“, iako je Argentinac, kao njegov slavni sunarodnik, debituje baš na dan 24. juna, kada Lionel Mesi i Huan Roman Rikelme slave rođendan!

PROČITAJTE JOŠ:

Možda bi i mlađani Romero debitovao za Barselonu, da su tamo imali malo više sluha i razumevanja, kada je sa sedam godina bio na probi u podmlatku katalonskog kluba, u čuvenoj „La Masiji“, ali nije prošao strogu selekciju i završio je u Majorci.

Uz sve to, njegova porodica nije želela da se preseli u Kataloniju, umesto toga su otišli u Ibicu, na Majorku.

Igrao je takođe malo poznate klubove Los Barios, San Pedro, Formanteru, ali u Majorci je uspeo da se upiše u istoriju i to baš na meču sa Realom.

Ušao je na teren u 84. minutu i tako srušio rekord koji je pre njega držao Fransisko Bao Rodriges, i to više od 80 godina, tačnije od sezone 1939/40.

Rodriges je tada debitovao za Seltu 1939. godine sa 15 godina i 255 dana starosti.

„Jako je brz, pametan, borben. On je prototip igrača koji igra na poziciji desetke i to na agrentinski način. Zapazili smo ga kad je imao 12 godina, ali nismo želeli prerano da ga gurnemo u vatru. O takvim igračima morate posebno da vodite računa“, rekao je pomoćni trener Majorke Dani Pandin za španske medije.

Luka Romero osim što je rođen u Meksiku ima još argentinsko i špansko državljanstvo. Pre dve godine jasno je poručio da mu je želja da nastupa za Argentinu.

„Svi u mojoj porodici su Argentinci, moj san je da nosim plavo-beli dres Argentine“, rekao je Romero, koji je zabeležio jedan nastup za tim „gaučosa“ do 17 godina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare