Romelu Lukaku (levo), Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Belgijski napadač Romelu Lukaku kaže da je italijanska liga taktički bolja od engleske, ali da je Premijer liga jača u pogledu intenziteta.

Belgijanac je, posle osvojene titule sa Interom, po drugi put u karijeri došao u Čelsi. Plaćen je 115 miliona evra i očekivanja su velika.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne pričam o ličnim ambicijama, ali se one poklapaju sa klupskim ambicijama. Čelsi hoće da pobeđuje, raste i dominira engleskim fudbalom i Evropom. To je nešto što sam hteo i sada sam tu pa je na meni da pomognem da se ispuni taj potencijal“, rekao je Lukaku za klupski sajt.

Lukaku je i pre deset godina zadužio dres „plavaca“ još kao tinejdžer, ali se tada nije nametnuo. U međuvremenu je bio u Vest Bromviču, Evertonu, Mančester junajtedu i Interu.

„Italija je taktički i tehnički bolja liga, ali ovde u Engleskoj se sve svodi na intenzitet. To je ono što pravi razliku, ali nema problema za mene jer sam ovde igrao osam godina i znam kako stoje stvari. Nije kao da sam novajlija koji stiže, vrlo dobro znam šta mogu da očekujem. Znam ligu, dao sam mnogo golova u njoj, ali prošlost je prošlost i sad gledamo napred“, kaže Lukaku.

Dvadesetosmogodišnji napadač tvrdi i da je u odnosu na prethodni boravak u Engleskoj stekao neka nova iskustva.

„Sad sam nova verzija igrača u odnosu na onog koji sam bio. Evoluirao sam, a tim u koji stižem je vrlo jak i sad moramo da dokažemo to na terenu i probamo da uzmemo trofej Premijer lige“, rekao je Lukaku.

Da podsetimo, njegov prelazak u Čelsi je najskuplji transfer jednog igrača koji je otišao iz Serije A.

BONUS VIDEO: Zlatni olimpijci Srbije dočekani u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar