EPA/Juan Carlos Hidalgo

Neverovatna priča nekada velikog evropskog fudbalskog talenta

Životna priča Rojstona Drentea zaista je čudna, pošto je svojevremeno važio za velikog fudbalskog talenta, a danas njegova svakodnevica izgleda potpuno drugačije.

Mnogi fudbaleri koji tokom profesionalnih karijera zarade veliki novac, po završetku istih se okrenu nekim privatnim biznisima ili ulaganju u nekretnine, lokale i tome slično. Veliki broj njih i ne zna šta želi posle sportske karijere, ali takav slučaj nije sa Drenteom, koji je odlučio da se okuša u potpuno novoj profesiji.

PROČITAJTE JOŠ:

Drente je svojevremeno bio veoma talentovan mladi fudbaler, pa je u finalu Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine „uništio“ Srbiju. Holandija se tada okitila zlatom, a u selekciji su se posebno izdvajali Drente i Rajan Babel.

Drente je tada proglašen i za najboljeg igrača turnira, a nakon toga Fejenord, njegov tadašnji klub, dobio je ponudu od 14 miliona evra od Real Madrida. Naravno, ponuda je prihvaćena, ali Drente u Realu nije ispunio očekivanja, pa je više puta odlazio na pozajmice.

Nakon toga Drenteova karijera je krenula silaznom putanjom, a njegov trenutni klub je Kozaken Bojs, koji se takmiči u amaterskoj ligi.

Uporedo sa fudbalskom karijerom, Drente je sada i bolničar, što mu i te kako godi.

„Cela moja porodica je uvek bila brižljiva prema drugima. Tetka Helen je medicinska sestra, majka takođe radi u zdravstvu. Pre nekoliko godina sam razmišljao i rekao ‘Zašto i ja ne bih uradio obuke i kurseve da vidim kako to utiče na mene'“, rekao je Drente.

Opisao je i jednu situaciju sa posla, pošto je nedavno bio na odeljenju za osobe sa demencijom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bila je jedna starica koja je plašila kolege i pacijente. Bila je pomalo agresivna. Nju sam ja vodio“.

Sada ima drugačiji pogled na svet, a fudbal i dalje nije potpuno napustio.

„Sada vidim potpuno drugačiju stranu sveta. To mi pomaže da postanem bolja osoba u ovom društvu. Uvek sam navikao na glamur u fudbalu. To je ono što sam tražio. Mnogo sam se brinuo na kraju karijere. Činjenjica da znaš šta želiš da radiš, ali u trenutku kada započneš nešto pitaš se da li je to zaista ono što želiš. Mislim da je to zato što još ne mogu da napustim fudbal. To ide korak po korak“, zaključio je Drente.

BONUS VIDEO Kilijan Mbape čestitao rođendan sinu Ljubomira Fejse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar