Prosinečki
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nekadašnji trener Crvene zvezde bio je i selektor Bosne i Hercegovine, gde nije išlo kao po loju.

Robert Prosinečki je legenda hrvatskog fudbala i čovek koji je i tokom igračkih i tokom trenerskih dana insistirao na svojoj iskrenosti.

PROČITAJTE JOŠ:

Popularni Robi je pričao o svom nekadašnjem angažmanu na klupi Bosne, ali i nerazumevanju sa Asmirom Begovićem, bivšim golmanom Portsmuta, Čelsija, Stouka, Bornmuta i Milana.

„Evidentno je da BiH ima problem svih ovih godina. Igrača imaju, talenat je tu, ali jednostavno nedostaje im kult reprezentacije, ono što Hrvatska ima“, rekao je Prosinečki za Indeks.

Dok je vodio Bosnu, imao je problem sa Begovićem, čiji je otac pričao da je Robi to uradio pod uticajem Edina Džeka i ostalih zvezda.

„Mogu oni da pričaju šta hoće, ja sam barem uvek bio iskren i konkretan. Begović je navikao u reprezentaciji da radi šta mu je volja, kod mene je video da to neće tako moći. Na kraju je Ibrahim Šehić i sad prvi golman reprezentacije, a on je bio moja vizija. Medunjanin je sam došao i rekao mi da više neće igrati za reprezentaciju. Ja to nikad nisam rekao“, kazao je Prosinečki koji je prokomentarisao i slučaj Ognjena Vranješa.

Vranješ je poslednjih godina bio u žiži javnosti zbog stvari van terena, daleko više nego zbog onih na terenu. Između ostalog, privukao je pažnju i zbog tetovaža četničkog vojvode Momčila Đujića i zbog granica Republike Srpske, što je kasnije prepravljao.

„Za razliku od Begovića i Medunjanina, Ognjen Vranješ je totalno druga tema. O njemu mogu samo reći da dok je bio s nama, bio je oličenje profesionalnosti. Vranješ je odličan igrač, a to što je tetovirao ono što je tetovirao, to je njegov problem i normalno je bilo da nakon toga više nije pozivan u reprezentaciju. Odluku smo doneli Savez i ja. Ogi je drag dečko, ali sam je sebi stvorio gomilu problema i sam se mora s njima nositi“, naveo je Prosinečki.

BONUS VIDEO: Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar