Robert Perić-Komšić
Robert Perić-Komšić; Foto: Screenshot Twitter mundoxretro

Oduševio je sve kada je krajem marta odlučio uradi sve što može da bi pomogao mami.

Robert Perić-Komšić je postigao golčinu u dresu Cibalije, onda je došao kući, spakovao torbu i otišao u Istanbul.

PROČITAJTE JOŠ

Tamo ga je sačekala utakmica života, operacija jetre koju je donirao teško bolesnoj mami Ljiljani.

„Bogu hvala, sve je prošlo u redu. I operacija, i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život“, poručio je Komčić.

Nakon četiri meseca se vratio treninzima, a onda konačno i zaigrao na meču sa Kustošijem je ušao u igru  u 76. minutu.

Pojasnio je da mu je uklonjeno 70 odsto jetre, te da doktori nisu mogli da mu garantuju da će ponovo moći da bude profesionalni fudbaler. Ipak, to ga nije poljuljalo ni sekundu.

„Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li fudbal zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno“, iskren je ovaj as.

Rođeni Sarajlija nema nikakvu dilemu ko je heroj u ovoj priči, iako mnogi ističu njega.

„Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspele transplantacije jetre s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran čija je jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina što je uz masnu jetru jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio ogroman, a mami je vreme isticalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam saznao da su sve ostale opcije iscrpljene spakirao sam stvari i odleteo za Istanbul.“

Njegov potez izazvao je lavinu reakcija.

„Poruke podrške i ohrabrenja stizale su stvarno sa svih strana. Teško mi je pronaći prave reči kojima bih opisao koliko je to za mene značilo u tim trenucima. Ovim putem zahvaljujem svima koji su nam dali dodatnu snagu u toj borbi.“

Smatra da se na neki mali način odužio mami.

„Mama mora da prati terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva meseca nakon operacija bila gotovo u potpunosti regenerisana. Uglavnom, bežim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi verujem učinio svako onaj ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio.

BONUS VIDEO Top 10 najskupljih reprezentacija na Mundijalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar