Foto: EPA/MARIUS BECKER

Fudbaler Bajerna iz Minhena Robert Levandovski rekao je, govoreći o ulozi Jirgena Klopa u njegovoj karijeri, da sadašnji menadžer Liverpula nije bio samo očinska figura, već i strog učitelj.

Klop je otkrio Levandovskog u Lehu iz Poznanja. Najbolji igrač sveta za prošlu godinu je od 2010. do 2014. godine pod dirigentskom palicom Klopa igrao u Borusiji Dortmund.

PROČITAJTE JOŠ:

„Klop nije bio samo očinska figura, bio je i strog učitelj. Nije bio zadovoljan time da se bude vrlo dobar učenik, nego je podizao pritisak, da se izvuče sve iz sebe, da se bude odličan. I nije to želeo zbog sebe, već zbog nas, igrača“, rekao je Levandovski za „The Player’s Tribune“.

Levandovski je 2014. godine prešao u Bajern iz Minhena. Tu je napravio još jedan korak napred, što ga je učinilo neverovatnim strelcem kakav je danas.

„Zahtevi su visoki, a klub je savršeno profesionalan, obavezuje vas da podignete nivo“, rekao je Levandovski, koji bi verovatno osvojio i „Zlatnu loptu“ Frans fudbala da dodela te nagrade za prošlu godinu nije otkazana.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar