Foto: EPA-EFE/Matthias Hangst

Fudbaler Bajern Minhena Robert Levandovski osvojio je nagradu "Zvezda godine" koju najboljem fudbaleru po prvi put dodelio Eurosport.

Levandovski je odigrao dominantno celu prethodnu godinu kada je predvodio Bajern do titule u Ligi šampiona, pobedom nad Pari Sen Žermenom u finalu 1:0. Poljak je odabran glasanjem 44 novinara navedene sportske kuće, koji prate fudbal.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je reč o ženskoj konkurenciji, u njoj je laureat Eurosporta Dankinja Pernil Harder, fudbalerka Čelsija.

Od igrača su u konkurenciji Levandovskom tu bili Kevin De Brujne i Manuel Nojer, kao i Brazilac Nejmar. Među „damama u kopačkama“ najbolje su bile i Vivijan Mediema, Lusi Bronz i Vendi Renar.

Levandovski je prethodne sezone za Bajern postigao 55 golova na 47 utakmica u svim takmičenjima i podelio je saigračima deset asistencija. U Ligi šampiona je mrežu tresao 15 puta, uz šest asistencija, a trećinu tih pogodaka je postigao u dvomeču protiv Crvene zvezde.

Da podsetimo, prestižni magazin Frans fudbal je pre letos objavio da za prethodnu sezonu neće biti dodele „Zlatne lopte“, jer je sezona nekoliko meseci bila prekinuta zbog pandemije korona virusa. Nagradu je prethodno osvojio Lionel Mesi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar