Foto: Starsport

Partizan je u poslednjoj utakmici jesenjeg dela jezone u Evropi odigrao nerešeno (1:1) protiv češkog tima Slovacko.

Crno-beli nisu opravdali ulogu favorita, odigrali su najslabiju utakmicu kod kuće u evropskim takmičenjima ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, to je bilo dovoljno da se sa devet bodova obezbedi drugo mesto u grupi sa Nicom, Kelnom i pomenutim Slovackom. Francuski tim završio je na čelu grupe. Druga utakmica grupe u Nemačkoj između Kelna i Nice završena je takođe nerešenim rezultatom (2:2).

„Parni valjak“ je pobedom mogao da obezbedi prvo mesto što bi značilo „preskakanje“ šesnaestine finala i prolazak direktno u osminu finala. Ovako, Partizan će morati da igra od početka nokaut faze, i sve oči su sada uprte u žreb koji će se održati u ponedeljak 7. novembra (14.00) i u potencijalnog protivnika. Crno-beli će prvi meč šesnaestine finala ovog takmičenja igrati 16. februara, dok je revanš 23.

To će biti neka od ekipa koje su završile na trećem mestu u grupama Lige Evrope, i tako se „preselile“ u niži rang takmičenja. Među njima je i Lacio kao objektivno najteži protivnik, jedini klub među „ligama petice“. Pojedinim navijačima možda ne bi bilo drago da Partizan dobije protivnika u vidu Šerifa, s kojim je nedavno Partizanov največi rival Crvena zvezda imao loše iskustvo. Tu je i AEK iz Larnake koji je već jednom porazio beogradsku ekipu u dvomeču, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.


Potencijalni protivnici Partizana:

Lacio (Italija)

AEK Larnaka (Kipar)

Šerif (Moldavija)

Bodo/Glimt (Norveška)

Ludogorec (Bugarska)

Trabzon (Turska)

Braga (Portugal)

Karabag (Azerbejdžan)

BONUS VIDEO Navijači Panatinaikosa pobesneli, gađali igrače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar