Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Od Rikarda će štošta zavisiti u narednim utakmicama Partizana u Evropi.

Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš kaže da je ekipa mentalno spremna za meč 4. kola D grupe Lige konferencija protiv Kelna.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su minulog četvrtka savladali nemački tim na gostovanju sa 1:0, a potom su ubedljivo savladali Voždovac sa 4:0. Rikardo je dao dva gola na drugom meču.

„Veoma sam srećan zbog dva gola, posebno zbog tima, jer smo ostvarili još jednu pobedu. Sada imamo nekoliko dana da se pripremimo za važnu utakmicu sa Kelnom. Znamo da imaju izuzetan tim, ali i šta ta tri boda mogu da nam donesu. Dobar oporavak i fokus su sada važni jer će utakmica biti izuzetno jaka, ali smo već spremni mentalno i svi će dati 100 posto na terenu!“, izjavio je Gomeš za sajt Partizana.

Crno-beli u poslednje vreme igraju veoma dobro, što svakako prija Gomešu.

„Atmosfera u svlačionici je dobra jer, kada se pobeđuje, onda su svi raspoloženi. Neće biti lako zadržati ovaj nivo za svaku utakmicu, ali ćemo se truditi da od samog treninga to bude vrhunski kako bismo preneli i na ostalo“, rekao je Rikardo.

Gomeš je ove sezone na 20 utakmica za Partizan u svim takmičenjima postigao 16 golova.

Trenutno je izjednačen na vrhu liste strelaca Superlige Srbije sa Milanom Bojovićem iz Mladosti iz Lučana, a obojica su se po deset puta upisali u strelce.

Fudbaleri Partizana dočekaće Keln 13. oktobra u 18.45 na stadionu u Humskoj.

BONUS VIDEO: Stampedo i horor na fudbalskoj utakmici, poginulo više od 100 navijača