Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Rikardo Gomeš je golgeterski kralj Superlige, ali je u grupnoj fazi Lige konferencija podbacio i odigrao ispod očekivanja.

Dao je gol Dunajskoj Stredi u Slovačkoj za 2:0 u 80. minutu, Sočiju u Rusiji za 1:1, ima velike zasluge za prolaženje Santa Klare sa 2:0 u revanšu, posle poraza od 2:1.

U Beogradu je dao gol iz penala u 25. minutu, dva minuta kasnije je Saničanin obezbedio 2:0, što je crno-bele uvelo u grupu sa Gentom, Florom i Anortozisom.

PROČITAJTE JOŠ

Sam spisak imena rivala delovao je primamljivo za strelca koji je obeležio polusezonu u Superlgii, ali je Rikardo zatajio.

U najbitnijim utakmicama sezone, protiv Crvene zvezde u Humskoj (1:1) i duelima sa evropskim rivalima bio je praktično bez prave šanse, samo je dotukao Anortozis na Kipru golom za 2:0 u 68. minutu, prvi pogodak je delo Meniga u 42.

Usledile su četiri utakmice goolgeterskog posta – bio je bez pogotka protiv Flore za 88 minuta na terenu, protiv Genta je odigrao obe utakmice bez pogotka, na kraju je podbacio i protiv Flore u revanšu, u Estoniji. Nije bilo fizičke dominantnosti i bio je potpuno neprimetan u Estoniji, pa je u 75. minutu zamenjen i na terenu se našao omladinac Marko Milovanović.

Foto: Starsport

Neverovatna je razlika između partija u Superligi i Evropi – u domaćem šampionatu Rikardo „gazi“ na listi strelaca sa 17 pogodaka, ima čak sedam više od svog prvog pratioca Aleksandra Kataija.

Ipak, ostao je nedorečen u Evropi, iako je Partizan dobio grupu kakvu je samo mogao da poželi na žrebu.

Umesto toga, i Rikardo snosi krivicu što je Partizan dozvolio Flori da ispiše istoriju i postane prvi estonski klub koji je došao do pobede u grupnim takmičenjima pod patronatom UEFA.

Imaće priliku, ali i obavezu da se iskupi protiv Anortozisa, kako bi podsetio na partije iz kvalifikacija za grupnu fazu.

Umesto prilike za revijalni meč, Partizan je sebi dozvolio da se kocka sa svojom sudbinom, jer čak i Flora i Anortozis sad imaju priliku da se pitaju o drugoj fazi takmičenja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Zvezdini klinci grme na Marakani tokom prozivanja ekipe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare