Svi u Sitiju funkcionišu kao moćna mašina.

Savladao je Mančester Siti Crvenu zvezdu sa 3:1 imnogo teže nego što su domači očekivali i tako je uspešno započeta odbrana tiutule evropskog prvaka.

PROČITAJTE JOŠ

Gubio je Siti sa 1:0 na poluvremenu, a onda sve preokrennuo u nastavku i došao do pobede. Zanimljivo je da je veoma bitnu ulogu odigrao i rezervni golman sTefan Ortega o čemu je pričao posle meča i Rodri koji je bio strelac trećeg gola za Siti.

„Okrenuo sam se u tom trenutku i potražio donji ugao. Ponekad ne morate da šutirate snažno. Stefan Ortega Moreno mi je na poluvremenu rekao da njihov golman više obraća pažnju na visoke lopte u vazduhu, a ne kada ide dole nisko, tako da je dobar savet. Golovi su nešto što postaje prirodno. To nije moja uloga, ali način na koji su nas branili… Bili su dobri u tom segmentu. To je nešto na čemu pokušavam da radim i da rastem, iako to nije moj najveći kvalitet, ali mogu da pomognem timu u nekim trenucima. Ne samo golovima, već i asistencijama“.

Osvrnuo se i na sam meč.

„Mislim da je bila teška utakmica. Mogli smo da postignemo tri ili četiri gola u prvom poluvremenu, ali nismo bili dovoljno koncentrisani. U prvoj šansi su dali gol, ponekad je fudbal ovakav. Mislim da je najvažniji deo ove utakmice bio da dođemo do poluvremena, razgovaramo sa momcima i kažemo da se smirimo, da ne paničimo. Hajde da nastavimo da radimo svoj posao i na kraju smo dali tri gola, Hulijan je bio neverovatan. Bila je ovo kompletna igra u aspektima“.

Rodri je poroglašen za igrača utakmice čime je potvrdio da je sve bolji i važniji igrač u sistemu Pepa Gvardiole

„Veoma je teška uloga. Morate učiti godinama. Zaista sam zadovoljan kako sam porastao na ovoj poziciji. Svake godine rasteš i sve više razumeš. Radi se o tome da se ne krećeš, da uvek budeš osigurač, da ti saigrač veruje sa pasom. Najvažniji deo je poznavanje uloge. Uloga je da izbegnem kontranapade i da budem čvrst u poslednjoj trećini. Važan deo igre je povratiti loptu, to je moja najveća uloga u timu. Imamo mnogo alata u ovom klubu sa menadžerom kojeg imamo. Najveća prednost koju igrač može imati je mnogo alata na terenu. Morate da rastete na poziciji i razumete tim u kojem igrate, ali mislim da to dovoljno govori o osoblju i Pepu Gvardioli, ko god da dođe ovde radi dobro i lako se prilagođava“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare